Helins kritik mot Djurgårdens duo

Av: Emelie Fredriksson, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ/STOCKHOLM. Ett mållöst Djurgården föll tungt mot Malmö.

Efteråt sågades nummer 10-spelarna Curtis Edwards och Kalle Holmberg av Dplays expert Irma Helin.

– De är inte tillräckligt bra för ett lag som Djurgården, säger hon.

– Förhoppningsvis tycker lagkamraterna att jag är bra nog, svarar Edwards.

Malmö FF vann toppmötet med Djurgården med 1–0 och efteråt riktades skarp kritik mot två av de offensiva spelarna i Stockholmslaget: Kalle Holmberg och Curtis Edwards.

Samtidigt som Dplay rullade sekvenser från matchen tog experten Irma Helin, som själv inledde och avslutade sin allsvenska karriär i just Djurgården, fram sågen.

”Om man ska värva något...”

– Spelaren som spelar i nummer 10-rollen, Edwards eller Kalle Holmberg... För mig är de inte tillräckligt bra för ett lag som Djurgården. Om man ska värva något i Djurgården så tycker jag att det är en ny nummer tio, eller hitta verktyg för att de ska fungera i den rollen. Jag tycker att man förlorar mycket på att inte ha en offensiv mittfältare som är tillräckligt bra, säger hon i sändningen.

Irma Helin kritiserade Curtis Edwards och Kalle Holmberg.
Foto: BILDBYRÅN
Irma Helin kritiserade Curtis Edwards och Kalle Holmberg.

Curtis Edwards säger själv att han älskat om det kom in en ”tia” till i laget.

– Jag vill spela djupare egentligen. Det är svårt mot kompakta lag mot Malmö. Svårt att hitta ytorna. Kan de hitta en nummer tio i toppklass så vore det bra för vi saknar lite kreativitet. Det finns bättre "tior" än mig där ute. Kalle är en riktigt bra spelare och det är därför han har den rollen, säger han.

”Gör mitt bästa”

Han hoppas att Djurgården och lagkamraterna, till skillnad från experten, tycker att han är tillräckligt bra.

– Jag behöver bara jobba hårt varje dag. För mina lagkamrater. Förhoppningsvis tycker lagkamraterna och Djurgården att jag är bra nog. Annars får jag och Djurgården sitta ner och prata om det. Men jag gör mitt bästa.

Kritiken mot Kalle Holmberg har han svårare att svälja.

– Det är lite orättvist mot Kalle. Det är väldigt bra spelare. En toppspelare. Det är lite hårt mot honom. Jag ser honom varje dag och han är bra. Men alla har åsikter om fotboll.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE