Blåvitt tillbaka från nytt underläge med misstänkt offsidemål

Publicerad 2020-06-28

IFK Göteborg släppte in 0–1 för femte matchen i följd.

Men för fjärde gången kom Blåvitt tillbaka via ett 2–2-mål av inhopparen Alexander Farnerud i misstänkt offsideläge.

– Jag ser inte linjen men jag är på bortre sidan och nickar in den, säger han till DPlay.

IFK Göteborg

Trots tunga ben efter 120 minuters cupspel mot Hammarby (och avancemang) så sent som i torsdags var det IFK Göteborg som öppnade piggast på Studenternas mot Sirius.

Spelövertaget gav bland annat ett stolpskott av Sargon Abraham men efter det växte hemmalaget in i matchen och tog över.

Elias Anderssons 1–0 (35) var inte överraskande efter spelövertag – och IFK Göteborgs säsongsinledning 2020.

Det var femte gången – av fem möjliga – som Blåvitt hamnade i ett 0–1-underläge.

Svarade snabbt

Men gästerna från Göteborg svarade snabbt.

En längre boll från unge mittbacken Jesper Tolinsson togs hand om av Patrik Karlsson Lagemyr som vann duellen mot Daniel Jarl och chippade in 1–1 (37) över Lukas Jonsson.

– Jag hade sagt till Jeppe vid vätskepausen att kolla på deras mittback (Jarl) och lägga upp bollen, säger Paka Lagemyr om 1–1-målet till DPlay.

Sirius fortsatte att hålla i boll och trycka på i inledningen av den andra halvleken och fick utdelning.

Stefano Vecchia, en av planens bästa spelare, fick bollen på vänsterkanten från Sugita, utmanade Nzozi Toko, klev inåt och curlade in 2–1 intill Giannis Anestis bortre stolpe.

Vecchias första

Det var Vecchias första allsvenska mål på drygt två år.

Men för fjärde matchen kom också IFK Göteborg tillbaka från ett underläge.

Inhopparna Alexander Jallow och Alexander Farnerud samarbetade när Jallow slog ett fint inlägg som Farnerud nickade in i öppet mål vid bortre stolpen i 80:e minuten.

Farnerud var dock i klart misstänkt offsideläge vid 2–2 som blev slutresultatet.

– Vi jobbar tillsammans och vi gör det bra. Vi ska bara försöka undvika att komma i underlägen hela tiden, säger poängräddaren Alexander Farnerud till DPlay.

Stefano Vecchia, Sirius:

– Jag tycker att vi ska vinna, vi ska stänga matchen när vi leder. De fick tryck på oss, tyvärr. Vi kunde spelat av matchen lite bättre.