Scott McTominay gjorde två mål redan de första tre minuterna.

Och innan Manchester Uniteds 6–2-kross var fullbordad hade även Victor Lindelöf hittat nätet för första gången på ett år.

– Vi har blivit kritiserade för matchinledningarna men i dag var killarna förberedda, säger manager Ole Gunnar Solskjaer.

Senast Manchester United ställdes mot rivalen Leeds i Premier League var 2004. Då blev Paul Scholes målskytt.

Någon sådan offensiv mittfältare har Scott McTominay aldrig varit men den egna produkten verkade tända till ordentligt när det vankades rivalmöte.

Det dröjde bara 66 sekunder innan han förvaltade en passning från Bruno Fernandes genom att dundra in en klinisk, låg vrist till 1–0 från 20 meter. Hans första mål för säsongen.

”Jättefint han gör det”

Det andra dröjde inte ens två minuter ytterligare.

Anthony Martial stack bollen i djupet och McTominay tog läckert med sig bollen mellan benen och placerade sedan kyligt in 2–0-bollen.

– Scott brukade vara forward som barn. Han bara sprang in i de ytor vi hoppades att vi skulle få, bra av andra spelare att skapa ytorna och bra avslut, säger Ole Gunnar Solskjaer.

Lika många mål på hela säsongen

Det är första gången en och samma spelare gjort två mål i Premier League inom de första tre minuterna, enligt statistiktjänsten Opta.

United, som bara vunnit en av sex hemmamatcher på Old Trafford tidigare under säsongen, fortsatte ösa på. I 20:e minuten satte mer vane målskytten Bruno Fernandes 3–0 efter ännu ett förarbete från Anthony Martial.

Lindelöf ovan målskytt

Och det kom ett fjärde innan första halvlek var över. På hörna i 37 minuten dök Victor Lindelöf upp på bortre och stötte in 4–0 efter skarv av Antony Martial. Hans första Premier League-mål sedan 1 december 2019 och enligt Sky Sports även hans första avslut på mål sedan dess. Plötsligt hade United mer än dubblat sina hemmamål den här säsongen.

Målen fortsatte att komma. Leeds reducerade innan paus, Daniel James sprang in 5–1, Fernandes straffmålade till 6–1 innan Stuart Dallas avslutade målkalaset med ett läckert distansskott till 6–2.

Segern tar Manchester United upp på tredje plats i tabellen. Man har fem poäng upp till Liverpool med en match mindre spelad. Marcelo Bielsas för dagen ihåliga Leedsbygge är 14:e i tabellen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se