Uppdaterad 2023-01-30 | Publicerad 2023-01-29

Det blev en bra dag för Chelsea-svenskorna i FA-cupen.

Seger med 3–2 mot Liverpool och avancemang till den femte rundan.

Matchhjälte blev australiensiskan Sam Kerr som slog till med ett hattrick.

Det var Chelsea som tog initiativet direkt och hade efter 45 spelade minuter ledningen med 1–0. Ledningen dubblades tidigt i den andra halvleken innan Liverpool lyckades reducera i den 62:a minuten.

I den 85:e minuten utökade Londonlaget till 3–1 och segern kändes säker. Det skulle dock bli spännande när Liverpools Gemma Bonner reducerade ytterligare en gång med fem minuter kvar på matchuret.

Några fler mål blev det dock aldrig i matchen, utan Chelsea avancerar till den femte rundan i cupen.

Upp och ned för svenskorna

För svensk del stod Zećira Mušović hela matchen för Chelsea, medan Magdalena Eriksson blev inbytt i halvtid och Johanna Rytting Kaneryd i den 68:e minuten.

Lika bra gick det dock inte för Hanna Bennisson och Nathalie Björns Everton som förlorade sin cupmatch mot Birmingham med 1–0. Bennisson spelade hela matchen för Liverpool-laget, medan Björn återfanns på bänken.