Liverpool tog första Premier League-segern i år

Uppdaterad 2021-01-29 | Publicerad 2021-01-28

Det hann gå 482 minuter.

Men nu har Liverpool gjort mål i ligan igen.

– Det här var precis vad vi behövde, säger målskytten Trent Alexander-Arnold efter 3–1-vinsten mot Tottenham.

De hade inte vunnit en ligamatch på fem försök, och i söndags blev de utslagna ur FA-cupen.

Men i torsdagskvällens möte med Tottenham lossnade det för de regerande ligamästarna Liverpools, som bortaslog Tottenham med 3–1.

Det var dock Tottenham som hade första bollen i nät, men efter VAR-granskning bedömdes Heung-Min Son vara offside i upprinnelsen till målet.

I stället kom 1–0 till gästande Liverpool. Ett efterlängtat sådant. Roberto Firminos mål var Liverpools första i ligan sedan den 27 december.

”Förtjänade det”

Öppningsmålet kom på tilläggstid i första halvlek. 72 sekunder in den andra kom nästa kalldusch för Spurs. Målvakten Hugo Lloris släppte retur och Trent Alexander-Arnold höll sig framme och tog till vara på läget.

Trots ett reduceringsmål av Pierre-Emile Höjbjerg – matchens snyggaste fullträff – fick hemmalaget lämna planen tomhänta. I stället kunde Sadio Mané göra 3–1 till Liverpool.

Målet blev också matchens sista.

– Vi förtjänade det här, vi dominerade stora delar av matchen, säger Liverpoolbacken Trent Alexander-Arnold efter matchen.

”Verkar vara allvarligt”

Det blev dubbla smällar för Spurs. Efter första halvlek var det färdigspelat för Harry Kane, som fick läkarvård på planen före paus. Hur allvarligt skadad anfallsstjärnan är, är ännu oklart. Även Serge Aurier tvingades kliva av skadad för hemmalaget.

– Han (Kane) har skadat båda fotlederna och kommer bli borta några veckor. Men hur många veckor vet jag inte, säger Tottenhams tränare José Mourinho.

Samtidigt fortsätter mittbackskrisen för Liverpool då Joel Matip, som hade kommit tillbaka från en skada nyligen, fick byta i halvtid. Fotledsskadad, även han.

– Allt var bra i kväll, förutom att Matip tvingades kliva av. Det verkar vara allvarligt, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Trent Alexander-Arnold och Firmino målade varsin gång mot Tottenham.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se