Kryssrekord för Elfsborg

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Kryss på nytt.

Nu har Elfsborg tangerat det allsvenska rekordet.

Det regnar in kryss för Elfsborg. Borta mot Varberg fick Boråslaget med sig en poäng efter 0–0 – Elfsborgs trettonde oavgjorda match den här säsongen.

Det gör att de är delad rekordinnehavare. Lika många kryss under en upplaga av allsvenskan lyckades bland andra AIK (1977), Häcken (2000) och Gefle (2013) skrapa ihop.

I matchen där tangeringen blev av skapade Elfsborg många möjligheter för att undvika delad pott. Yttern Rasmus Alms frilägeschipp smet precis utanför stolpen, sedan prickade mittfältaren Robert Gojani ribban med ett försök från mittcirkeln och på en felriktad nick stod sträckte sig Varbergsmålvakten Stojan Lukic rejält med armen och stod för en vass räddning.

– Jag tycker ändå att vi gör det bra. Vi skapar mycket chanser. Men vi får inte till det lilla sista, det är det som krävs, säger Elfsborgs vänsterback Rami Kaib till Dplay.

Kaptenen avstängd

Oavgjorda resultatet gör att Elfsborg missar chansen att minska avståndet till serieledande Malmö FF, och få fördel i kampen om Europaplatserna – där det nu är fem lag inom en poäng. Medan Varberg nu har sex raka allsvenska matcher utan seger.

Närmast för Elfsborg väntar toppmöte med IFK Norrköping, där tvingas Boråslaget klara sig utan sin kapten Sivert Nilsen som är avstängd.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.