Edvardsen tvåmålsskytt mot moderklubben IFK Göteborg

Uppdaterad 2021-03-05 | Publicerad 2021-02-09

Victor Edvardsen jublar med lagkamrater.

GÖTEBORG. Han fick aldrig chansen efter nära 15 år i IFK Göteborg.

Så självklart var det Victor Edvardsen, 25, som gjorde två mål mot sin gamla klubb i en match som slutade 2–2 efter två sena mål av IFK Göteborg.

– Jag hade inte jublat på ett fullsatt Ullevi, säger Degerforsanfallaren.

IFK Göteborg

På Valhalla IP i iskyla hade både IFK Göteborg och Degerfors svårt att spräcka målnollan, trots gott om chanser åt båda hållen under den första halvleken. Tobias Sana och Hosam Aiesh hade de bästa möjligheterna för hemmalaget utan att få till det och fina lägen för Degerforsduon Victor Edvardsen och Johan Bertilsson resulterade inte heller.

Bland de mer underhållande bitarna under första 45?

När Hosam Aiesh inte hittade sin markering i Degerfors vid fasta situationer och vrålade mot IFK Göteborgsbänken:

– Dom har ingen nummer 16!

Jo, det hade Degerfors.

Trea i skytteligan ifjol

Andra halvlek inleddes med en jätteräddning av IFK-målvakten Ole Söderberg på nick från Johan Bertilsson. Men minuten efter var Söderberg chanslös när Erik Lindell från högerkanten gav Victor Edvardsen – med nummer 16 på ryggen – öppet mål till 1–0 för Degerfors (49).

Samme nummer 16, Edvardsen, pricksköt sedan också in 2–0 (59) efter delikat klackframspelning av Johan Bertilsson.

Edvardsen, som blev trea i superettans skytteliga i fjol med 16 gjorda mål (Pontus Engblom, Sundsvall, svarade för 20 mål, Johan Bertilsson, Degerfors, 18 mål) är en IFK Göteborgsprodukt från början.

Anfallaren började som knatte i Blåvitt och var i klubben i nära 15 år framåt innan via ett flertal klubbyten till slut hittade rätt först i Karlstad BK och sedan i fjol i Degerfors.

Nu fick han göra två mål mot klubben som faktiskt är laget i hans hjärta.

Efteråt förklarade Edvardsen vad de två målen betydde för honom:

– Det betyder mycket för mig eftersom det är här jag har mina rötter och spelat här i hela mitt liv. Det var skönt att få göra två mål.

Jublade du vid målen?

– Jag jublade lite, men på ett fullsatt Ullevi hade jag inte gjort det. Jag har stått på läktaren i hela mitt liv, spelat här och alla mina vänner och familj har Blåvitthjärtan. Det är lite speciellt, men går inte att tänka på när man är på planen, säger Victor Edvardsen.

Inte hört något från Blåvitt

Vad hände när du fick lämna IFK Göteborg för fem år sedan?

– De ville gå för någon annan anfallare och då fick jag tacka för mig. I slutändan var det kanske bra för min del. Jag fick börja om i division två, spela kontinuerligt och ta mig uppåt. Nu är jag här ändå.

Efter fjolårets succé i Degerfors har det funnits rykten om att Edvardsen var på väg hem till IFK Göteborg. Man anfallaren, som har ytterligare två år på kontraktet med Degerfors, skakar på huvudet i polarkylan efteråt:

– Ingen aning. Jag har inte hört något, säger Edvardsen.

I 85:e minuten reducerade IFK Göteborgsnyförvärvet Gustav Norlin i sin debut för Blåvitt. I 89:e minuten kvitterade även IFK Göteborg genom inhopparen Rasmus Wikström till slutresultatet 2–2.