Formstarkt Finland tog fjärde raka segern

Finland vann det viktiga bortamötet med Bulgarien – utan att imponera.

– Vår sämsta match under den senaste tiden, säger målskytten Teemu Pukki.

Finland gjorde det som krävdes. Nations League-mötet med Bulgarien slutade med en 2–1-vinst.

Därmed har nationen alltjämt chansen att ta klivet upp i den högsta divisionen, med en omgång kvar att spela.

Parallellt som grupptvåan Finland knep tre poäng, gjorde serieledaren Wales detsamma (1–0 mot Irland). Detta innebär att det fortfarande skiljer en poäng lagen emellan.

Därmed väntar en högdramatisk sista omgång när nationerna ställs mot varandra på onsdag, i Cardiff.

Fick två straffar

Under söndagens möte med Bulgarien gav Teemu Pukki gästerna ledningen redan efter sju minuters spel. Finländarna utökade också till 2–0 (Robin Lod) på tilläggstid i den första halvleken.

Efter halvtidsvilan fick Bulgarien dubbla straffar och hade därmed chansen att komma tillbaka. Men tabelljumbon, som hittills skrapat ihop en poäng, lyckades bara förvalta en av dem.

Trots tre viktiga poäng var 1–0-skytten Teemu Pukki inte nöjd med lagets insats.

– Vår sämsta match under den senaste tiden. Men vi fick med oss tre poäng och det säger en hel del om laget, säger 30-åringen.

Men den finska förbundskaptenen Markku Kanerva var desto gladare.

– En läcker seger. Vi kunde kanske ha gjort något ytterligare mål, men Bulgarien gjorde det svårt för oss. Vi försvarade och kämpade tappert. Laget visade prov på arbetsmoral, och det premierades med tre poäng och nu får vi spela om gruppsegern mot Wales i Cardiff, säger Markku Kanerva.

Lagkaptenen avstängd

Segern var Finlands fjärde raka efter två vinster mot Bulgarien (2–0 i hemmamötet), 1–0 mot Irland och 2–0 mot Frankrike.

I den avgörande onsdagsmatchen tvingas Finland klara sig utan lagkaptenen Tim Sparv som är avstängd.