Fernandes gav bort hattrick i enkel seger

Uppdaterad 2021-05-17 | Publicerad 2020-11-24

Bruno Fernandes hade gjort både 1–0 och 2–0 när han fick chansen att fullborda ett äkta hattrick.

Då gav han bort straffen till Marcus Rashford som fullbordade en drömhalvlek som gav seger för Manchester United.

– Alla vill göra hattrick men efter matchen i Premier League senast sa jag till ”Rashy” att nästa straff är din, säger Fernandes.

De två jagande lagen i gruppen, PSG och RB Leipzig, mötes i Paris så Manchester United behövde göra jobbet hemma mot gruppens bottentippade lag Istanbul Basaksehir – som skrällsegrade mot United nere i Turkiet.

Och första halvlek gjorde ingen runt Old Trafford besviken.

Efter sju minuter fick Bruno Fernandes en utstudsande boll efter hörna – och dundrade upp den rakt i nättaket.

– Otroligt avslut, en perfekt träff på uppstuds, säger Jonas Olsson i Viasat.

”Egen nivå”

I 19:e minuten gjorde han sedan ett betydligt enklare mål när Istanbul-målvakten Mert Gunok tappade ett inlägg som Fernandes kunde sätta från nära håll.

Portugisen fortsatte sedan skapa chans på chans.

– Det är helt extraordinärt, en egen nivå. Han är en av tre, fyra, fem spelare som går att beskriva som en av Premier Leagues bästa, säger Erik Niva.

Många trodde nog också det var dags för ett äkta hattrick när Marcus Rashford revs ner i straffområdet. Men portugisen, som normalt är straffskytt, gav bort bollen till Rashford som förvaltade till 3–0 som stod sig till pausvilan.

Plötslig nerv

I den pausvilan klev också Victor Lindelöf av planen till förmån för Axel Tuanzebe. Efteråt bekräftade Ole Gunnar Solskjaer att det var för att vila Lindelöfs rygg.

Det blev lite nerv i matchen när Deniz Turuc böjde in en frispark till 3–1 med kvarten kvar och sedan Edin Visca drog ett distansskott i ribban. Men United punkterade matchen på tilläggstid genom Daniel James och med 4–1 leder man tabellen på nio poäng.

I Paris vann PSG mot Emil Forsbergs RB Leipzig med 1–0 efter ett straffmål av Neymar vilket gör att de båda klubbarna jagar bakom på sex poäng. United ställs mot båda två under slutomgångarna.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se