Harry Kane sänkte Nottingham med två mål

Tottenhams stjärna stekhet: ”Fantastisk”

Uppdaterad 2022-08-29 | Publicerad 2022-08-28

Harry Kane var inbladad i det mesta mot Nottingham.

Stjärnan gjorde två mål – trots att han brände en straff i segern.

Dejan Kulusevski spelade fram till det avgörande målet.

Tottenham vann med 2–0 borta mot Nottingham i Premier League efter att ha spräckt nollan redan efter fem minuter.

Harry Kane nätade i lagets första riktiga anfall, framspelad av Dejan Kulusevski.

Svensken drev in bollen på offensiv planhalva och släppte sedan vidare bollen i sidled till den engelska landslagsstjärnan.

PLUS: Asahara: Forest saknar bevisligen en plan

Kulusevski bäst av alla

Assisten var Kulusevskis tionde i Premier League sedan debuten i februari – flest av alla i ligan under tidsperioden. Kulusevski var fortsatt aktiv i matchen fram till att han byttes ut i den 83:e minuten.

– Kulusevski gör det verkligen bra i andra halvlek. Han har kommit till avslut på egen hand mängder av gånger och spelat in bollen i boxen ett flertal gånger, berömde Viaplay-experten Glenn Strömberg.

Vackert mål

Harry Kane nickade in slutresultatet med tio minuter kvar att spela. Matchens delikatess var Richarlisons framspelning, en känslig yttersida.

Innan dess hade målvakten Dean Henderson räddat en straff av just Harry Kane, men det spelade mindre roll för det vita Londonlaget i kväll.

Kane gjorde matchens enda mål mot Wolves förra helgen och räddade poäng mot Chelsea i omgången före det. Han har nu gjort lika många PL-mål som Andy Cole, 187 stycken.

– Han har sett fantastisk ut, säger Jonas Olsson i Viaplay.

Tottenham ligger trea i tabellen, på samma poäng som Manchester City och Brighton.