Portugal körde över Schweiz efter Ronaldos show

Publicerad 2022-06-05

Kanske hörde han talas om Lionel Messis femmålsshow?

Cristiano Ronaldo gick i alla fall ut och gjorde två mål och en assist när Portugal körde över Schweiz i Nations League med 4–0.

Jämförelsernas tid är väl lite förbi, det ska erkännas. Den där tiden då allt handlade om Messi mot Ronaldo.

Men låt oss i alla fall hoppas att lite av den där rivaliteten lever och ger bränsle en landskampskväll som den här.

Lionel Messi gjorde tidigare ikväll Argentinas samtliga fem mål i 5–0-segern mot Estland.

Och i Lissabon var det Cristiano Ronaldo som styrde sitt Portugal ännu en kväll. Han sköt själv frisparken som William Carvalho kunde stöta in 1–0 på efter en kvart.

Cristiano Ronaldo.

Nära hattrick

Sen avslutade han en snabb omställning till 2–0 efter 35 minuter och bara fyra minuter senare stötte han in 3–0 också. Hans 117:e mål i landslaget.

Han började fira ett hattrick i början av andra halvlek men fick det målet bortdömt för offside.

Matchen slutade 4–0 efter att Juan Cancelo gjort matchens sista mål.

I samma grupp var Tjeckien på väg mot praktskräll mot Spanien där man gick in i slutminuterna med 2–1-ledning. Men Jan Kuchta blev snuvad på matchhjälterollen, trots sitt fina lobbmål, när Eric Garcia kvitterade i 90:e minuten.

Spaniens första målskytt var Gavi som därmed skrev historia som landets yngste landslagsmålskytt någonsin med 17 år och 304 dagar.