Frälste Östersund – i matchens sista sekunder

Då kom segermålet i den sista tilläggsminuten.

Stor matchhjälte mot Norrköping blev Hosam Aiesh med sitt 2–1-mål.

Östersund hade inte vunnit i allsvenskan sedan april, det såg väldigt länge ut som om de svartröda skulle misslyckas med att ta en trepoängare för nionde omgången i följd.

Kontring i slutet

1–1 hemma mot Norrköping och matchen var inne i andra halvleks tillagda minuter. Då fick ÖFK ett kontringsläge, mittfältaren Hosam Aiesh tog emot bollen vid mittplanen i två mot två-läge – Aiesh fortsatte springa och när han väl var inne i straffområdet avslutade han med vänstern. Och ett förlösande jubel utbröt på Jämtkraft Arena efter det avgörande segermålet.

– Jag tänkte innan att jag var för trött för att löpa hela vägen och måste hitta Jamie (Hopcutt). Men så skär backen av, och jag tänker att jag bara tar de sista stegen och avgör så är det klart, säger Hosam Aiesh till C More.

Jordan inbytt målskytt

Före Aieshs 2–1-mål hade Dino Islamovic spräckt nollan för ÖFK, och skyttekungen Jordan Larsson – som var petad – kvitterade tio minuter efter att han blivit inbytt. Tionde målet för säsongen och ensam skytteligaledare, en klen tröst efter förlusten.

– Båda lagen går för segern i slutet, de gör det bra på en kontring och tyvärr så förlorar vi, säger Jordan Larsson.

Bortasvit bruten

Detta var Norrköpings första bortaförlust i allsvenskan sedan premiären mot Helsingborg.

För Peking väntar närmast returmötet i Europa League-kvalet på torsdag, de vann första mötet med irländska St. Patrick's Athletic med 2–0.