Förlust för Isaks Real Sociedad

Uppdaterad 2020-06-19 | Publicerad 2020-06-18

Alexander Isak, här i svenska landslagströjan, hade inte mycket att glädjas åt när Real Sociedad förlorade mot Alavés.

Alexander Isaks Real Sociedad förlorade den andra La Liga-matchen efter omstarten, 0–2 mot Alavés.

I toppen håller Real Madrid jämna steg med ledande Barcelona.

Får man inga skott på mål blir det svårt att vinna fotbollsmatcher. Real Sociedad har ännu inte vunnit sedan den spanska ligan drog i gång igen.

Borja Sainz satte 1–0 för Alavés i den 56:e minuten och fem minuter in på tilläggstid gjorde Martin Aguirregabiria lagets andra mål.

Tappar i tabellen

Anfallaren Alexander Isak blev inbytt i den 64:e minuten, men lyckades inte skapa några mållägen. Även i söndagens match mot Osasuna (1–1) byttes svensken in med knappa halvtimmen kvar, och var även då mållös.

I och med förlusten halkar Real Sociedad ner till sjätte plats, med tio matcher kvar att spela, medan Alavés klättrar till 12:e plats.

Real Madrid besegrade Valencia på hemmaplan.

Valencia såg ut att ta ledningen genom Rodrigo Moreno i matchminut 20. Med målet dömdes, efter ett långt överläggande, bort för offside på Maxi Gómez.

Sedan dröjde det till andra halvlek innan Real Madrids Karim Benzema fick in hemmalagets första mål. Marco Asensio drygade ut ledningen och Benzema friserade slutsiffran till 3–0 med sitt andra mål i slutminuterna.

Real Madrid ligger fortsatt tvåa i tabellen, två poäng efter Barcelona. Valencia är på åttonde plats.