Djurgårdens IF Fotboll

Danielson i Stockholm – ska träna med Dif

Av: 

Simon Svensson-Parenti

Michael Wagner

FOTBOLL

Karantänen i Hongkong är över.

Marcus Danielson är hemma i Stockholm – och Sam Larsson i Göteborg.

– Marcus ska träna med oss. Han kommer vara här framöver och sen får vi se vad som händer med deras liga, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

När Marcus Danielson, 31, såldes till kinesiska Dalian Yifang FC i vintras – för 50 miljoner – blev han Djurgårdens dyraste försäljning någonsin.

Men mittbacken hann inte ens sätta foten i Kina innan coronakrisen lamslog hela landet.

Det är ännu oklart om ligan kommer dra igång, något som öppnar upp för en återkomst till DIF för 31-åringen från Eskilstuna.

Tillbaka i Stockholm

De senaste månaderna har Danielson – tillsammans med lagkamraten Sam Larsson, 27, och tränaren Rafael Benitez, 60 – suttit i karantän i Hongkong.

För någon vecka sedan lämnade trion Hongkong. Sam Larsson flög då hem till Sverige.

Nu är även Danielson tillbaka i Sverige, i Stockholm, och i väntan på besked kring den kinesiska ligan kommer guldhjälten att börja träna med sitt gamla lag igen. Något som Expressen var först med att rapportera.

– Han ska träna med oss, det stämmer. Han kommer vara här framöver och sen får vi se vad som händer med deras (Kinas) liga, säger sportchefen Bosse Andersson när Sportbladet når honom.

Kinesiska ligan väntar ännu på definitiva besked kring säsongsstarten, och fram tills dess kommer Danielson befinna sig i Sverige. Någon eventuell utlåning till sin förra klubb är i nuläget inte aktuellt.

– Jag kan bekräfta att han fått tillåtelse att träna med oss maj-juni. Kinesiska ligan ämnar starta 26 juni, och till detta tänker Danielson vara tillbaka där, skriver Marcus Björling, pressansvarig i Djurgården, på sms.

Samba-Sam på Kamratgården

Även Sam Larsson tränar med sin tidigare klubb IFK Göteborg under torsdagen. Både Larsson och Belgienproffset Benjamin Nygren finns med på Kamratgården.

– Sam tränar med oss, men får inte vara med i lagspelet och närkamper för sin kinesiska klubb, säger Blåvitts sportchef Kennet Andersson till Sportbladet. Vi får se hur länge han är och kör med oss framöver.

A-landslagsmannen Sam Larsson lämnade IFK Göteborg 2014. I slutet av februari blev Larsson, precis som Marcus Danielson, klar för Dalian Pro.

Den kinesiska klubben betalade över 50 miljoner kronor för yttermittfältaren till holländska Feyenoord.

Larsson verkar inte heller aktuell för en utlåning till IFK Göteborg.

– Det är inget vi har diskuterat, säger Kennet Andersson.

Marcus Berg som tidigare har tränat med IFK Göteborg reser under torsdagen tillbaka till sin ryska klubb, Krasnodar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Djurgårdens IF Fotboll

LÄS VIDARE

Benitez och svenskduon fast i Hongkong – i sju veckor

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Djurgårdens IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Fotboll

Marcus Danielson

Bosse Andersson

Sam Larsson

IFK Göteborg