Milojevic-effekt för Hammarby i genrepet

Publicerad 2021-06-27

Har tränarbytet gett rekordeffekt för Hammarby?

Mot Sirius tydde mycket på det - Milos Milojevics lagbygge visade prov på klinisk effektivitet när man gjorde tre mål på tolv minuter i den första halvleken.

– Så som vi spelar i första ska vi spela alltid, säger Hammarbys Milos Milojevic i Discovery+ efter segern i det allsvenska genrepet.

Milos Milojevic.

Tolv drömminuter, en stabil offensiv prestation och ett välsynkat anfallsspel la grunden för Hammarby i den övertygande segern mot Sirius.

Efter ett miniträningsläger i Småland återvände laget till Stockholm och satte full fart direkt när man genrepade mot gästerna från Uppsala.

Akinkunmi Amoo visade prov på gammal god form när han utnyttjade ett slarvigt uppspel i Siriusförsvaret och mycket rättvist smällde in ledningsmålet.

Bara nio minuter senare var Amoo påpasslig igen - en fin passning tvärs över straffområdet nådde Abbe Khalili som mycket elegant curlade in 2–0 i bortre hörnet.

När Jamie Roche sedan kort därefter stötte in bollen i eget mål efter ett inspel av Mohanad Jeahze var matchen helt stängd – närmare än en reducering signerad Nahom Netabay kom inte Uppsalalaget.

– Så som vi spelar i första ska vi alltid spela. Vi slappnar av lite i andra halvlek, vilker kanske är normalt, men vi ska se till att det inte blir så, säger Milos Milojevic i Discovery+.

MFF förlorade mot Midtjylland

Bajens konkurrenter hade däremot en mindre lyckad dag på jobbet.

I Malmö förlorade MFF mot Midtjylland med 1–2 – skåningarnas enda målskytt blev Felix Beijmo när han reducerade med kvarten kvar.

AIK:s inplanerade träningsmatch mot Östersund ställdes däremot in på grund av oväder och kommer att spelas i morgon måndag.