Adán gör två jättetabbar för succélaget i CL

Uppdaterad 2022-10-05 | Publicerad 2022-10-04

Bortamatchen mot Olympique Marseille blev en mardröm för Sporting CP:s målvakt Antonio Adán.

Första tabben ledde till mål och den andra till rött kort.

– Jag behöver inte säga något till honom, säger Sportings tränare Rúben Amorim.

Sporting har flugit fram i inledningen av Champions League.

Laget från Lissabon besegrade både Tottenham och Eintracht Frankfurt i sina inledande matcher men i den tredje gruppspelsmatchen gick det mesta fel.

Det började redan innan matchen.

Laget försenat

På grund av trafikstockning kom Sporting för sent till arenan och matchen fick skjutas upp med 20 minuter.

Drömstarten – mål i första minuten – hjälpte sedan inte för Sporting som skulle släppa in tre mål i den första halvleken.

Målvakten Antonio Adán var på väg att spela upp bollen med fötterna men var alldeles för långsam i sina aktioner. Alexis Sánchez ställde sig i vägen för Adáns uppspel och lyckades styra bollen i mål.

Klicka hem dina rosa prylar i Sportbladet Shop här!

Rött kort för Adán

Efter tabben hann Marseille ta ledningen innan Adán stod för en ny jätteblunder. Han tog bollen med händerna utanför straffområdet och fick rött kort direkt.

– Ju mer erfarna spelare är, desto mer självkritiska är de, säger tränaren Rúben Amorim efter matchen enligt O Jogo.

– Jag behöver inte säga något till honom, han har räddat oss många gånger.

Adáns ersättare Franco Israel släppte in ett mål nästan direkt och Marseille vann till sist med 4–1.

Matchen spelades inför tomma läktare på grund av oroligheterna i samband med matchen mellan Marseille och Eintracht Frankfurt.