Sejdiu: Från internt bråk till derbyhjälte

Uppdaterad 2022-06-28 | Publicerad 2022-06-27

MALMÖ. Maj 2022: Bråkar med sin lagkapten i debuten.

Juni 2022: Avgör derbyt med sitt första allsvenska mål.

– Nu är Lasse och jag bästa vänner, säger MFF:s Patriot Sejdiu efter 2–1-målet mot HIF.

Malmö FF forcerade i hela andra halvlek för att göra 2–1 mot Helsingborgs IF och vinna derbyt.

I den 89:e minuten gjorde Milos Milojevic ett sista, egentligen oplanerat, byte efter att Erdal Rakip hade fått kramp.

Han kastade in Patriot Sejdiu.

PLUS: SILLY-SPECIAL: 60 min bara om Malmö FF

Just när matchklockan gick över 90 minuter fick Sejdiu bollen för första gången, tog emot passningen från Isaac Kiese Thelin, gick inåt i banan i straffområdet och placerade med sitt tredje tillslag bollen bakom storspelande HIF-målvakten Kalle Joelsson.

Därmed hade 22-åringen avgjort derbyt framför de egna fansen med sitt första allsvenska mål.

– Magiskt, konstaterar han efteråt.

”En ödmjuk person”

Det har gått mindre än två månader sedan Sejdiu äntligen fick debutera i allsvenskan för klubben han kom till som 15-åring.

Då, den 7 maj, ”snodde” Sejdiu också rubrikerna efter att tv-bilderna avslöjat hur han hamnat i tjafs med lagkaptenen Lasse Nielsen i slutet av segermatchen mot Mjällby.

Sejdiu tackar fansen efter derbysegern.

Var Nielsen gladare i dag?

– Ja, han är min polare!

Det krävdes att du gjorde ett mål?

– Nja, Lasse är en väldigt, väldigt bra kille.

Efter Mjällby-matchen fick Sejdiu speltid i tre raka matcher, varav en start (0–4-smällen mot Djurgården). MFF förlorade alla tre och yttern hamnade utanför matchtruppen igen i sista matchen före sommaruppehållet.

De äldre lagkamraterna gladdes verkligen åt att Sejdiu fick avgöra och är inte oroliga för att han ska sväva i väg nu.

– Jag är en ödmjuk person som alltid ger hundra. Jag vet hur det kan gå när man svävar i väg.