Isak: ”Fanns andra alternativ”

Av: Emil Eiman Roslund, Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

Alexander Isak har presenterats av Real Sociedad.

En klubb 19-åringen valde framför flera lag som var intresserade.

– Det fanns andra alternativ, säger Alexander Isak exklusivt till Sportbladet.

Det svenska anfallslöftet Alexander Isak är numera en Real Sociedad-spelare, något 19-åringen är väldigt nöjd med. Och tiden i Borussia Dortmund vill han nu lägga bakom sig.

– Det är i mitt förflutna, jag ser ingen anledning till att diskutera eller kommentera det. Jag kollar bara framåt, säger Alexander Isak när Sportbladet når honom på flygplatsen.

Konkurrerar med brasse

Han kommer nu till en klubb där främst brassen Willian José varit förstavalet i den ensamma anfallspositionen (Real Sociedad spelar med 4–2–3–1-uppställning), förra säsongen gjorde han elva mål på 31 ligamatcher.

– Det finns konkurrens och många bra spelare. Jag vet att klubben tror på mig, men jag kommer självklart behöva kämpa för min plats, så som det ska vara och jag tror att det här var ett bra beslut.

Foto: realsociedad.eus

Har du fått några löften om speltid?

– Självklart är det viktigt med speltid, sedan finns det inte så mycket att säga om löften, sådant stannar mellan klubb och spelare. Jag kommer att få kämpa för speltid och det är det jag strävar efter.

Det blev Real Sociedad för Isak – som medger att han kunde lämnat Dortmund för en annan klubb.

– Det fanns flera andra alternativ, det var så att Real Sociedad visade starkast intresse och det var det som kändes bäst. Och alla andra alternativ är inte märkvärdiga.

Var det svårt i måndags att hålla masken i mixade när du visste att det var klart?

– Inget var riktigt klart under landslaget men jag visste ju att det var på gång. Det var väldigt nära så det kändes ju lite konstigt att svara på alla frågor, men inget var klart så jag stod inte och ljög i alla fall.

Det ryktas om att Dortmund har en återköpsklausul.

– Jag har ingen kommentar på det.

Publicerad:

LÄS VIDARE