Dejan Kulusevski

Kulusevski toppar listan bland tonåringarna – slår Jadon Sancho

Av: 

Martin Eriksson

FOTBOLL

Dejan Kulusevski, 19, har gjort succé under säsongen.

Insatserna belönades med en flytt till Juventus.

Nu visar en rapport att 19-åringen toppar en lista över speltid i de fem största ligorna.

Det är inte många tonåringar som får regelbundet med speltid i de största ligorna. En som får det är den svenska talangen Dejan Kulusevski, som går som tåget i Parma.

I en rapport från CIES Football Observatory har de mätt spelarnas speltid i procent, och där toppar Kulusevski listan. På listan (se nedan) finns spelare med som är födda tidigast 2000.

Siffrorna är uträknade på ligamatcher i de fem största ligorna, där svensken är ”bäst”. 19-åringen har spelat 95 procent av alla möjliga minuter i Serie A. På listan finns även superlöftet Jadon Sancho.

Dejan Kulusevski.

Anmärkningsvärt är även att Eduardo Camavinga landar in på en fjärdeplats i listan. Fransmannen är två år yngre än Kulusevski, men har ”bara” spelat 89 procent av Rennes ligamatcher.

Målfarlig tonåring

På 21 matcher i Serie A har Kulusevski gjort fem mål, vilket är mer än många andra tonåringar i de fem största ligorna. Det är bara Dortmunds duo Jadon Sancho och Erling Haaland som gjort fler, tolv respektive sju mål.

På dessa matcher har Kulusevski även gjort 7 assister, vilket tar honom upp på 12 poäng i Serie A.

Svensken skrev som bekant på för storklubben Juventus under transferfönstret, men har lånats tillbaka till Parma resten av säsongen. Totalt kostade han drygt 365 miljoner kronor, plus prestationsbaserade bonusar på upp till ytterligare 95 miljoner kronor.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Kulusevski: ”Varit fruktansvärda känslor”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Dejan Kulusevski

Fotboll

Serie A

Parma FC

Juventus FC

Jadon Sancho