John Guidetti med assist i segern

Uppdaterad 2020-06-08 | Publicerad 2020-06-07

John Guidettis fina form fortsätter.

Efter mål i två raka starter stod han i dag för en fin framspelning i Hannovers 2–1-seger mot topplaget Heidenheim.

– Skönt att se att han börjar hitta rätt, säger Bojan Djordjic i Viasat.

Heidenheim är med i kampen om uppflyttning till Bundesliga. Men borta mot John Guidettis Hannover lämnade laget tomhänta.

En anledning till det var formstarke svensken. Efter mål både mot Sandhausen och Dynamo Dresden tog Guidetti i dag framspelarens roll när han med en perfekt snett inåt bakåt-passning hittade till Marvin Duksch 1–0 efter halvtimmen spelad.

När 2–0 kom elva minuter senare låg Guidetti i gräset efter ett slag mot ansiktet. Det hindrade inte Edgar Prib från att placera in bollen med vänsterfoten.

Heidenheim gjorde tre byten i paus och tog över matchen. Med kvarten kvar kom även reduceringen men närmare än så kom inte gästerna. Segern tar Hannover upp på sjätte plats i tabellen. Men det är fortfarande sju poäng upp till Hamburg på kvalplats uppåt med fyra matcher kvar.

Augustinsson allt närmare nedflyttning

I Bundesligas tidiga söndagsmatch vann Wolfsburg borta mot Werder Bremen med 1–0 i ösregn. Matchvinnare blev jätten Wout Weghorst som nickade in matchens enda mål med tio minuter kvar efter att svenske ytterbacken Ludwig Augustinsson tappat boll på mittplan och spelet vänt.

En tung förlust för Werder Bremen som efter förlusten har sex poäng upp till Robin Quaisons Mainz på rätt sida strecket i bottenstriden. Fyra matcher återstår av säsongen.

PODD Så funkar det när Allsvenskan drar igång igen

På söndag, den 14:e juni så är det dags för allsvenskan att dra igång igen. Hur ska fotbollen kunna rulla igång utan att smittspridningen ökar igen - och kommer de allsvenska klubbarna klara av en säsong där publikintäkterna försvinner?

Det reder vi ut i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify