Därför dök inte Kulusevski upp

”Jag ber om ursäkt...”

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

Rubrikernas man i landslaget skulle möta media i dag.

Det hade Janne Andersson lovat.

Men Dejan Kulusevski dök inte upp.

– Han vill koncentrera sig på matchen, säger Janne Andersson.

Dejan Kulusevski har varit den stora snackisen under årets första landslagssamling.

Många ville se Juventusmittfältaren i startelvan mot Frankrike i lördags.

Det tyckte han själv också och vädrade sitt missnöje direkt efter matchen över Janne Anderssons beslut att bara låta honom hoppa in sista 20 minuterna – vilket gav braskande rubriker överallt på lördagskvällen.

På söndagen kastade sig Zlatan Ibrahimovic in i diskussionen på Kulusevskis sida med ett twitterinlägg när legendaren gick till frän attack mot förbundskapten Andersson.

Det tvingade i sin tur fram en presskonferens med Andersson på söndagskvällen där han fick svara på kritiken från både Zlatan och Kulusevski. Janne berättade då att han och den sistnämnde pratat ut om det hela och lagt det bakom sig.

När Andersson fick frågan varför inte Kulusevski i så fall kunde vara med på presskonferensen ihop med förbundskaptenen skickade Janne ut landslagschefen Stefan Pettersson för att leta rätt på Kulusevski och ta med honom till podiet. Men Petterssons kunde inte utföra uppdraget eftersom Kulusevski låg på massagebänken och då lovade Janne Andersson att yttern skulle vara på plats på måndagen och svara på frågor.

”Ber om ursäkt”

Men när landslaget kallade till presskonferens inför matchen mot Portugal kom det inte någon Kulusevski. I stället skickade man fram Janne Andersson, Marcus Berg, Pontus Jansson och Robin Quaison.

Då kom också förklaringen till att Kulusevski inte fanns på plats.

– Jag får be om ursäkt att jag lovade för mycket i går. Han får ni prata med i morgon. Han vill koncentrera sig på matchen i morgon, säger Janne.

Hur uppfattar du att han är mentalt efter att det blåst kring honom de senaste dagarna?

– Jag upplever honom som positiv och laddad för match. Såna här saker blir oftast större för er utomstående. Vi som lever i det här är vana, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.