Arsenal räddat sent – efter grova försvarsmissen

Publicerad 2021-02-25

En svag hemåtnick såg länge ut att leda till ett praktfiasko för Arsenal.

Sedan klev storstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang fram och räddade kvällen med ett sent avgörande.

– Vi gör det aldrig enkelt för oss, säger Kieran Tierney i Discovery+:s sändning.

Efter en misslyckad Arsenal-hörna fick Benfica-målvakten Helton bollen i sina nävar.

Han titta upp, och dundrade iväg en utspark på en kontringslöpande Rafa Silva.

Bollen såg ut att bli för kort, och landade istället hos Arsenal-mittfältaren Dani Ceballos. Med ryggen mot sin egna målvakt försökte han nicka hem bollen från knappa 40 meter.

Bollen blev för lös – och Silva kunde snappa upp den. Han vrickade den förbi en utrusande Bernd Leno, och kunde sedan promenera in bollen i öppet mål.

Målet innebar 2–1 till Benfica, och att Arsenal behövde göra två mål för att inte slås ut ur Europa League redan i sextondelsfinalen.

Kieran Tierney såg till att laget gjorde ett, men det såg länge ut att stanna där.

Sedan hittade Bukayo Saka Pierre-Emerick Aubameyang, och gabonesen kunde nicka in det förlösande segermålet i den 86:e minuten.

3–2 i matchen, och 4–3 totalt, betyder att Arsenal går vidare till åttondelsfinal med ett nödrop.

– Jag tycker att laget visade karaktär och förtjänade vinsten. Jag tror att detta kommer att bli ett exempel för framtiden, och ge oss självförtroende, säger Aubameyang i sändningen efter matchen.

Bryter mäktig svit

Kvällen inleddes på samma sätt som den avslutades. Aubameyang gav London-laget ledningen i den 21:a minuten, efter en delikat passning från Saka.

– Jag är väldigt glad för Sakas passningar. Det tackar jag honom för, säger Aubameyang i Discovery+:s sändning.

Kort innan halvtidspausen kom matchens behållning. Benficas Diogo Goncalves dunkade dit en frispark otagbart i krysstrakten.

Vid halvtidspausen var det då förlängningsläge, eftersom det första mötet slutade 1–1.

Sedan kom den galna andra halvleken, och Arsenals uppryckning.

Resultatet innebär, förutom att att Benfica är utslaget, att portugiserna inkasserar sin första förlust i Europa League på nio matcher.