Tvingar stjärnan att be om ursäkt

”Alla var hostiga och hade feber”

Publicerad:
Romelu Lukaku.
Foto: BILDBYRÅN
Romelu Lukaku.

FOTBOLL

Romelu Lukaku hävdade att 23 av 25 Inter-spelare kan ha spelat match med coronavirus i kroppen.

Ett utspel som väckte uppståndelse.

Nu tvingas han be om ursäkt, uppger BBC.

Den förre Manchester United-spelaren, numera i italienska Inter, insinuerade att han och flera andra lagkamrater kan ha varit smittade av coronaviruset så tidigt som i januari månad – då matcher fortfarande spelades för fullt.

– Vi hade en vecka ledigt i december och jag svär att när vi kom tillbaka från ledigheten så var 23 av 25 spelare sjuka. Jag skojar inte. Vi spelade match mot Cagliari och efter 25 minuter var vår mittback Milan Skriniar tvungen att lämna planen. Han höll på att svimma, sa Lukaku under en frågestund på Instagram.

”Alla hade feber”

Han poängterar att ingen av dem testades för coronaviruset.

– Så vet vet inte säkert, men alla var hostiga och hade feber. När jag värmde upp kände jag mig varmare än normalt. Jag som inte hade varit sjuk på flera år. Efter matchen hade vi planer på att äta middag med några gäster från Puma (klädföretaget), men jag avböjde och gick hem och lade mig, sa Lukaku.

Har bett om ursäkt

Enligt brittiska BBC har utspelet väckt reaktioner inom Inters klubbledning. De ska nu ha tvingat sin anfallsstjärna att be om ursäkt, vilket han nu ska ha gjort. Klubben uppges se saken som utagerad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.