HIF efter skrällen mot Blåvitt: ”Jättestor chans mot MFF”

GÖTEBORG. En överraskande och tung seger på bortaplan.

Nu laddar Helsingborg för en ny skräll i Skånederbyt mot Malmö FF.

– Vi har jättestor chans, säger målskytten Amar Muhsin.

Nyförvärvet från AFC Eskilstuna och Göteborgsuppväxte Amar Muhsin slog till med sitt sjunde (!) mål på tre matcher för Helsingborg i imponerande 3–1-segern borta mot IFK Göteborg inför vänner och familj på läktaren.

– Jag är i bra form. Självförtroendet är på topp. Jag bara gasar på. Det var väldigt speciellt att få spela på Gamla Ullevi och göra mål här, säger Muhsin.

Efter en drömupplevelse väntar en annan för 24-åringen som snabbt bytt flera års spel i division ett och superettan mot allsvenskan – ett Skånederby.

Amar Muhsin jublar efter sitt 1–0-mål mot Blåvitt.
Amar Muhsin jublar efter sitt 1–0-mål mot Blåvitt.

PLUS: Allsvensk panel omgång 21: ”Det stoppar dem i guldracet”


Stärkt självförtroende

På söndag tar HIF emot Malmö FF på Olympia.

– Jag tror chanserna är jättestora. Det är vår hemmaplan, det kommer vara ett bra tryck och vi har en positiv känsla efter segern mot IFK Göteborg. Vi tar med oss bra saker, säger Muhsin.

Ytterligare ett av nyförvärven, Thomas Rogne, analyserade segern som tog HIF till kvalplats i tabellen.

– Vi var effektiva och vi var lite tyngre i båda straffområdena. Det är där vi har varit lite för softa tidigare. 

– Om man tränar jättebra och hårt över lång tid så får man marginalerna med sig i matcherna. Det tycker jag vi har gjort, säger norrmannen.

Hur gynnsam var segern inför derbyt?

– Oavsett vilken match vi har på söndag så är det gynnsamt att vinna en tuff bortamatch. Vi vill få med lite självförtroende inför söndag, det kommer vara nyttigt, säger Rogne.

– Derbyt blir väldigt kul. Det var en fantastisk inramning på Gamla Ullevi. Det blir något liknande men med publiken på vår sida. Det betyder oerhört mycket.

Thomas Rogne.
Thomas Rogne.

”MFF är favorit”

Rogne tillsammans med Abbe Khalili och Alexander Faltsetas kan vara på väg att rädda Helsingborgs IF kvar i allsvenskan.

– Vi tar med oss erfarenhet, trygghet och lugnet som man behöver i såna här situationer. Man behöver inte stressa, man måste våga spela fotboll eftersom det är enda sättet att lyckas på, säger Khalili.

Slå ni ur underläge mot MFF?

– Malmö är favoriter, vilka de än möter. Men vi spelar hemma och det är derby. Det kommer bli en tuff och jämn match, säger nyförvärvet från Hammarby.

Mötet mellan Skånelagen på Eleda Stadion vann Malmö FF med 2–1 efter segermål på tilläggstid av Patriot Sejdiu.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.