Nyström tvåmålsskytt när Juventus kryssade mot Milan

Svenskans första mål för storklubben

Publicerad 2023-04-30

Stormöte i Italien.

Då klev Paulina Nyström fram med dubbla fullträffar när Juventus spelade 3–3 mot Milan.

Paulina Nyström lämnade Eskilstuna och damallsvenskan för italienska storklubben Juventus i vintras. Men i Turin har det inte blivit alltför mycket speltid och målen har låtit vänta på sig.

Fram tills nu.

Mål direkt

I stormötet borta mot Milan fick hon chansen från start och rivstartade med att göra mål i matchens första minut.

22-åringen höll sig framme efter en tilltrasslad situation i straffområdet med att nicka in 1–0 från nära håll.

Milan skulle dock komma tillbaka men i 64:e minuten var det dags för Nyström att hitta rätt igen, denna gång med ett skott i högra krysset.

Målet skulle dock inte räcka till seger.

Bara två minuter efter Nyströms fullträff kvitterade Chante Dompig – och matchen slutade 3–3.

Svenskkvartett

Nyström och Linda Sembrant spelade hela matchen för Juventus medan Evelina Duljan och Amanda Nildén båda byttes in i andra halvlek. Kosovare Asllani fanns inte med i Milans trupp.

Nyström i landslagsdressen i början av april.