Chelsea tog trippeln – ett halvår senare

Publicerad 2021-12-05

Tvåmålsskytten Sam Kerr omfamnas av lagkamraterna i 3–0-segern mot Arsenal i FA-cupfinalen.

Det tog ett halvår extra men till sist kammade Magdalena Erikssons Chelsea till sist hem trippeln.

I FA-cupfinalen mot Arsenal var regerande ligamästarna överlägsna.

– London är blått och när det tredje målet gick in spann jag som en katt, summerar mästartränaren Emma Hayes efter matchen.

Chelsea gick in i årets säsong som regerande mästare i både liga och ligacupen.

Men det saknades fortfarande en trofé från ifjol.

På grund av pandemin sköts FA-cupfinalen upp och kunde spelas först i kväll, ett halvår senare ön tilltänkt.

Men när matchen mot Jonas Eidevalls Arsenal till sist blåste igång var det aldrig riktigt något snack.

Redan efter tre minuter hade Francesca Kirby tryckt dit 1–0 för de blåa och laget hade bud på många fler i första halvlek, om inte för en storspelande Manuela Zinsberger i mål.

”Hon är bäst i världen”

Och trots att Arsenal fick lite känning på matchen i slutet av halvleken behövde ångvälten Sam Kerr inte många minuter in på andra innan 2–0 var ett faktum.

– Hon är i mitt tycke den bästa strikern i världen och hon visade det när det behövdes som mest, menar Hayes.

Arsenal lyckades aldrig lösa upp motståndarnas försvarslinje, en mur som inte släppt ett enda mål förbi sig i hela FA-cupen.

När Sam Kerr sedan läckert lobbade in 3–0 i slutminuterna var det över.

Därmed var trippeln till sist säkrad, och även Chelseas tredje FA-cuptitel genom historien.