Martinelli blev målskytt - efter två minuter på planen

Publicerad 2021-11-27

Målskytt, utbytt och ersatt av matchvinnaren.

Bukayo Saka spelade en avgörande roll när Arsenal slog Newcastle med 2–0.

Gabriel Martinellis eleganta mål i den 66:e minuten blev matchens sista - bara två minuter efter han byttes in.

Arsenal tog sig i kragen och studsade tillbaka efter förnedringen mot Liverpool förra veckan.

Mikel Artetas mannar anförda av Bukayo Saka slog rättvist Newcastle med 2–0 efter att just Saka inlett målskyttet.

Londonlaget hade ett gyllene tillfälle att ta ledningen sent i den första halvleken, men Pierre-Emerick Aubameyang lyckades med konststycket att träffa stolpen från någon meters avstånd.

Gabriel Martinelli satte 2–0 för Arsenal – två minuter efter att han bytts in.

Martinelli avgjorde med klassmål

Det var relativt snabbt glömt efter pausvilan, när Arsenal fortsatte spela fartfylld och offensiv fotboll. Bukayo Saka blev serverad ett gyllene läge och satte snyggt ledningsmålet bakom en chanslös Martin Dubravka.

Saka tvingades senare till ett byte efter att ha åkt på en smäll och ersattes av Gabriel Martinelli. Brasilianaren hann bara vara inne på planen i två minuter innan han på ett oerhört elegant sätt satte slutresultatet 2–0 - dessförinnan ropade Newcastle på straff efter att Wilson gått i backen efter en duell med Tavares. Ingen åtgärd, varken från domaren eller VAR-rummet, trots att bortalaget protesterade kraftigt efter Arsenals mål.