Balotelli målskytt efter fyrverkeridramat

Publicerad 2011-10-23

Han laddade med att tände eld på sitt eget hus genom att skjuta fyrverkerier i badrummet.

Sedan inledde Mario Balotelli målfyrverkeriet med två mål mot Manchester United.

Och firade med att visa upp en tröja med budskapet: "Why always me?".

Mindre än två dygn före superderbyt mot Manchester United tvingades Manchester Citys Mario Balotelli fly ur sitt brinnande hus. Anfallaren hade själv satt eld på huset efter att han och fyra vänner skjutit fyrverkerier från badrumsfönstret.

Men uppladdningen verkar inte ha stört Balotelli. United hade allt under de första 20 minuterna i derbyt. Men sedan presenterade han sig.

”Varför alltid jag?"

James Milner hittade Balotelli med en passning i straffområdet och anfallaren kunde placera in 1-0 bakom en chanslös De Gea i United-målet.

– Han är Mario. Han är galen, men jag älskar honom eftersom han är en bra kille, säger Mancini efter matchen.

Balotelli firade att han gjort mål i fem raka matcher med att visa upp en tröja med passningen: "Varför alltid jag?" och fick ett gult kort för tilltaget.

– Han är en otrolig karaktär och han spelade väldigt bra i dag, säger lagkamraten Micah Richards och skrattar när han får höra om Balotellis tröja.

Balotteli utökade

Direkt efter paus var Balotelli framme igen. Målskytten drogs ner av Jonny Evans utanför straffområdet och United-backen fick rött kort.

13 minuter efter utvisningen kom 2-0. Milner spelade återigen fram Balotelli som kom på bortre stolpen och bara behövde sätta dit bredsidan. Balotelli byttes sedan ut vid ställningen 3-0 och fick från bänken se sina lagkamrater göra 6-1 på United.