Sociedad utslaget ur cupen – efter förlängningsdrama

Publicerad 2021-01-26

Åttondelsfinal i ett dimmigt Andalusien.

Då skickade Real Betis ut Real Sociedad – efter förlängning.

I lördags spelade Real Sociedad och Real Betis 2-2 i La Liga, då noterades Alexander Isak för både mål och assist. Under tisdagskvällen ställdes de båda lagen mot varandra på nytt – den här gången i Copa del Reys åttondelsfinal.

”La Reals” Mikel Oyarzabal gjorde 1-0 efter 13 minuter. Isak drog med sig sin försvarare, vilket öppnade upp för Oyarzabal som skickade in kulan i det bortre hörnet.

Iglesias med dubbla fullträffar

Real Sociedad drog därefter på sig en utvisning i början av den andra halvleken, det gjorde även hemmalaget med kvarten kvar att spela. Men Betis fick till en kvittering strax efter sitt röda kort. Målskytt? Sergio Canales.

Det fick avgöras i förlängning – och där avgjorde Betis.

Borja Iglesias tog fint med sig bollen och överlistade Alejandro Remiro i Sociedad-målet. Samme Iglesias punkterade därefter mötet i den andra förlängningskvarten.

Betis vann med 3-1 och är därmed klart för kvartsfinal.

Alexander Isak blev utbytt i den 65:e minuten.