Ny målfest av Manchester City

Publicerad 2017-09-13

Om Feyenoord glömt av hur det är att spela i den största klubbturneringen så blev de snabbt påminda.

Manchester City svarade för en ny målfest och körde över hemmalaget med 4–0 på De Kuip.

– Det är lätt att göra mål med sådana passningar, säger tvåmålsskytten John Stones.

För första gången på 15 år var Feyenoord tillbaka i Champions Leagues gruppspel.

De holländska mästarna har hamnat i en tuff grupp med Manchester City, Napoli och Sjachtar Donetsk.

Öppningsmatchen hemma mot fjolårets Premier League-trea Manchester City blev en mardröm för holländarna, som inledde med svenska nyförvärvet Sam Larsson på bänken.

Formstarka City kom med en 5–0-seger i bagaget mot Liverpool inför säsongens första Champions League-match.

0–1 efter 90 sekunder

Mot Feyenoord kom målskyttet igång ännu snabbare än i ligan i lördags.

John Stones nickade in 1–0 redan efter drygt 90 sekunder efter att Tonny Vilhena fumlat in bollen mellan benen på mållinjen.

City rullade ut Feyenoord efter noter med ett högre passningstempo och spelare i ständig rörelse.

I tionde minuten gjorde Kun Agüero vackert 2–0 och förnedringen förstärktes ytterligare när Gabriel Jesus undvek offside och placerade in 3–0 redan i 25:e minuten bakom stackars Feyenoordmålvakten Bradley Jones.

Stones tvåmålsskytt

Rotterdamklubben tätade de stora hålen i defensiven och lyckades gå till pausvila, 0–3, utan ytterligare baklängesmål.

18 minuter in i andra halvlek slog dock John Stones till igen och nickade distinkt in sitt andra mål och fastställde slutresultatet 4–0 (63) på ett mycket fint inlägg från Kevin De Bruyne.

– Jag kommer inte med i målprotokollet så ofta men jag vill vara med där framme mer, säger Citymittbacken efter sina två mål.

– Det hjälper när passningarna är så bra, bollen kommer på silverfat. Det här var en perfekt start på vår Champions League-kampanj, säger John Stones.

Sam Larsson gjorde sin Champions League-debut när han kom in i stället för Sofyan Amrabat i 78:e minuten.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.