VAR-kaos när Napoli vann

”I morgon, när jag tittar på situationen igen, kommer jag vara ännu argare än vad jag är nu”

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:

Fiorentinas straff var tvivelaktig.

Napolis straff var felaktig.

VAR väckte reaktioner när Napoli vann målfesten mot Fiorentina.

– Jag kan inte acceptera sådana misstag om det finns teknologi som ska hjälpa domaren, säger Fiorentinas tränare Vincenzo Montella enligt Gazzetta dello Sport.

Domaren Davide Massa blåste för straff efter några minuter på Stadio Artemio Franchi. Bollen hade tagit på Piotr Zielinskis arm. Det behövdes dock VAR för att komma fram till domslutet.

En svår situation, men Massa valde att döma straff. Nyförvärvet Erick Pulgar sköt in 1–0 till Fiorentina från straffpunkten.

Fint mål av Mertens

Napoli jagade mål och i den 38:e minuten ordnade Dries Mertens kvitteringen. Han fick bollen utanför straffområdet, vände om och sköt fint in 1–1 i hörnet.

Bara några minuter senare stod Mertens för en aktion – som inte var lika fin.

Fiorentinas Gaetano Castrovilli försökte nicka bort ett inlägg, men missade med huvudet. Bollen studsade dock tillbaka mot honom och i situationen efteråt sprang Mertens förbi och kastade sig ner på gräset.

Sökte straff

Reprisen visade tydligt att Mertens sökte Castrovillis fot och sen föll ner på gräset i hopp om att få straff. Domaren blåste av och pekade på straffpunkten, utan ingripande från VAR-rummet.

Lorenzo Insigne sköt in 2–1 till Napoli före halvtid.

Det blev en målfest i andra halvlek. Napoli vann till slut med 4–3.

Montella irriterad

Fiorentinas tränare Vincenzo Montella var förbannad efter matchen:

– En poäng hade i slutändan inte förändrat så mycket, men jag är arg. Att hålla på och diskutera om det är straff eller inte, det orkar jag inte. Förlåt, men jag orkar inte det, säger Vincenzo Montella och fortsätter:

– Domaren sa att han såg ett klart regelbrott på Mertens. Men VAR finns, så varför inte gå och titta på situationen? Ironiskt nog accepteras misstag mer efter att VAR har införts. Jag accepterade betydligt större misstag som spelare eftersom misstag sker, sånt händer. Men jag kan inte förstå varför man inte använde VAR.

”Kommer jag vara ännu argare”

– Handsregeln förstår jag inte, men den finns där så vi måste anpassa oss till den. Jag kanske inte håller med om domsluten, men det får man köpa. Det som hände i situationen med Mertens förstår jag inte alls, säger Montella till Football-Italia.

– I morgon, när jag tittar på situationen igen, kommer jag vara ännu argare än vad jag är nu.

Franck Ribery, ny från Bayern München, hoppade in för Fiorentina i den 78:e minuten.

1 av 2 | Foto: Claudio Giovannini / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE