Bryter med agenten efter intervjun

Djurgårdens Marcus Danielson avslutar samarbetet med Arash Bayat

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Janne Anderssons val att inte ta med Marcus Danielson i den svenska EM-kvaltruppen fick backens agent Arash Bayat att rasa.

– Vad förväntas av en spelare? Man pissar på sin egen liga, sa Bayat till Sportbladet.

Nu säger Danielson att han brutit med rådgivaren.

Det är i Olof Lundhs podcast som Djurgårdens försvarare Marcus Danielson berättar att han avslutat samarbetet med agenten Arash Bayat.

– Jag gillar inte den uppståndelse som blev. Arash uttalade sig på ett väldigt klumpigt och dåligt sätt, tycker jag. Han är inte min agent heller, vi har inget avtal. Jag har pratat med honom och vi har inget samarbete längre. Sättet han uttryckte sig på kändes klumpigt och det sade jag till honom. Det är så det är, säger Danielson.

Rasade mot valet

Bakgrunden är den intervju Bayat gjorde med Sportbladet efter att Danielson inte blivit uttagen till EM-kvalmatcherna mot Färöarna och Norge.

– Vad fan är det frågan om? Det är en riktig jävla skandal. När allsvenskan är som hetast någonsin så har man en spelare som har presterat så jävla bra hela året och ändå inte kommer med. Vad är det för signal? Vad är man ute efter? Vad förväntas av en spelare? Man pissar på sin egen liga, sa Bayat.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Hur menar du?

– Det skickar signalen till andra killar att lämna landet. Vi tycker inte att man är tillräckligt bra fast man är överlägsen i titeltraceledarna. DET duger inte, så vad duger då? Varför ska man stanna i landet och driva sina lag? För mig är det upprörande.

Landslagsdrömmen lever

Marcus Danielson säger till Olof Lundh att drömmen om landslaget fortfarande lever.

– Det är något som alla vill, att presentera Sverige. Men det är inte bara upp till mig. Jag ska bara fortsätta prestera i Djurgården, så får vi se vad som händer.

Sportbladet söker Arash Bayat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.