Nya kritiken mot Klopp: ”Skamligt”

Reporter: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Arsenals transferbekymmer går ut över Edus son och Jürgen Klopp kritiseras hårt efter cupbeskedet.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Jürgen Klopp får hård kritik efter beskedet att varken han själv eller några A-lagsspelare kommer närvara vid cupreturen mot Shrewsbury eftersom han vill hedra vinteruppehållet. Chris Sutton, numera expert på Daily Mail, anser att Liverpool-tränaren agerar respektlöst: ”Han kommer väl ligga vid poolkanten på Ibiza med en paraplydrink i handen. Det han gör är fel, en ’Klopp-out’”. Accrington Stanleys ägare Andy Holt adderar ett ”skamligt” på sociala medier samt: ”Liverpool, ni skämmer ut er”.

Alla håller inte med om att tysken gör fel. Martin Samuel på samma tidning menar att det är FA som bör beskyllas för att vara respektlösa eftersom de inte förhåller sig till Premier Leagues planerade ledighet: ”Klopp följer ju bara direktiven”. Även Leicester-tränaren Brendan Rodgers försvarar beslutet: ”Han har all rätt att använda vilka spelare han vill, det är detta man har ett reservlag för”.

Det är sant att ligaorganisationen skickade ut ett mejl till alla klubbar förra året där man bad dessa att inte förlägga några matcher under denna tiden på året. Anledningen är framför allt att man vill ta ett större krafttag gentemot psykisk ohälsa inom fotbollen.

DAGENS ATTACK

Edu, Arsenals tekniska direktör, har stött på problem med den i princip klara värvningen av Pablo Mari. Anledningen är att Flamengo anklagar Londonklubben för att ha ändrat dealen från en permanent övergång till ett lån med option på köp utan större förvarning.

Detta har lett till andra bekymmer för Edu. Frustrerade Arsenal-supportrar gav sig nämligen på hans 15-årige son Luigi på sociala medier på grund av den försenade affären. Det är inga trevliga kommentarer som har rullat in på Twitter och Instagram så här långt.

När tränaren Mikel Arteta fick frågor om Mari på presskonferensen efter segern mot Bournemouth svarade han: ”Klubben är på jakt efter två spelare. När vi har något att berätta kommer vi att kommunicera detta”.

Edu, till vänster, och Mikel Arteta.
Foto: Jan Kruger / Getty Images Europe
Edu, till vänster, och Mikel Arteta.

DAGENS TALANG

Namnet ”Eddie” sjöngs högt inne på Vitality Stadium under måndagskvällen, och det var inte en referens till Howe. Eddie Nketiah, som nyligen återvände från en utlåning i Leeds, gjorde segermålet mot Bournemouth som säkrade en plats för Arsenal i kvartsfinalen av FA-cupen. Beslutet att låta 20-åringen stanna i klubben under våren var helt och hållet Mikel Artetas.

Matchens inledande mål gjordes av en annan yngling, 18-årige Bukayo Saka.

DAGENS CITAT

Det må vara från i höstas men José Mourinhos inledande mening på sin första presskonferens i Tottenham är mer aktuell än någonsin: ”Jag tänker läsa upp ett citat av Kobe Bryant”, sa portugisen i november. ”Människor må säga att jag är svår men jag är inte svår gentemot de som följer mina principer’”.

Basketstjärnan Bryant dog på söndagen i samband med en helikopterolycka.

DAGENS FÖRHOPPNING

Förutsatt att Derby besegrar Northampton blir det ett kärt återseende i den femte rundan av FA-cupen. Wayne Rooney, som nyligen anlände från MLS, ställs då mot sin gamla klubb Manchester United. Innan det blir verklighet måste som sagt returen mot League Two-laget avverkas.

Publicerad: