Fler fotbollspelare i Italien coronasmittade

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Juventus Blaise Matuidi. Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT
Juventus Blaise Matuidi. Arkivbild.

Mittfältarna Mattia Zaccagni i Hellas Verona och Blaise Matuidi i Juventus är de senaste fotbollsproffsen som har smittats av coronaviruset, meddelar spelarnas Serie A-klubbar.

Matuidi var med i Frankrikes VM-guldlag 2018 och är den andra Juventusspelaren att drabbas av covid-19. Han diagnosticerades efter att ha testats, men uppvisar inga sjukdomssymtom, enligt klubben. Han befinner sig nu i frivillig karantän hemma.

"Det är en svår tid för oss alla och jag vill bara uppmana er att följa de officiella rekommendationerna noggrant och att ta hand om er och era nära och kära", skriver den franske världsmästaren på Instagram.

Matuidis lagkamrat Daniele Rugani blev för en vecka sedan den första kände coronasmittade inom proffsfotbollen och hela Juventus sitter i karantän sedan dess.

”Haft feber några dagar”

Även Mattia Zaccagni satt i karantän redan innan han konstaterades bära på coronaviruset. Den italienska mittfältaren har hållit sig isolerad sedan hans Verona mötte Sampdoria den 8 mars.

– Zaccagni mår bra. De senaste dagarna har han bara haft feber några gånger, hälsar klubben.

Än så länge har 13 Serie A-spelare officiellt diagnostiserats med sjukdomen, varav tre i Fiorentina och sju i Sampdoria – där Albin Ekdal är en av de smittade.

I Italien har hittills över 31 000 personer smittats av coronaviruset och över 2 500 av dem har avlidit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.