Uppdaterad 2020-07-27 | Publicerad 2020-07-26

Juventus är mästare igen.

På söndagskvällen säkrade storklubben sin nionde (!) raka Scudetto.

– Spelarna förtjänar att hyllas, säger tränaren Maurizio Sarri.

Seger hemma mot Sampdoria var vad som krävdes för att ”den gamla damen” skulle få fira ligatiteln redan nu – trots att två matcher återstår.

Så blev det.

Precis före paus dundrade storstjärnan Cristiano Ronaldo in det förlösande 1–0-målet efter en läcker frisparksvariant där Miralem Pjanić stod för assisten.

Tangerar rekordet

Det var Ronaldos 31:a ligamål den här säsongen, vilket innebär att han nu tangerar klubbrekordet i Juventus för antal ligamål under en och samma säsong, tillsammans med Felice Borel från säsongen 1933/34.

I den 89:e minuten fick han chansen att ta över rekordet helt – från straffpunkten dessutom. Men portugisen sköt i ribban.

Extra tungt eftersom han även jagar skytteligatiteln i serie A. Där har dock Ronaldo något att bita i, för tidigare under söndagskvällen stod Lazios målkung Ciro Immobile för ett hattrick i 5–1-segern mot Verona och klättrade upp på totalt 34 gjorda mål.

Nionde raka

Juventus vann till slut matchen mot Sampdoria med 2-0. Federico Bernardeschi gjorde det andra målet.

Storklubben har dominerat den italienska fotbollen totalt de senaste åren. Det här var deras nionde raka ligatitel och 36:e totalt (de fråntogs två titlar, 2005 och 2006, efter spelskandalen Calciopoli).

– Det här är den finaste titeln vi vunnit eftersom det också var den svåraste. Det var så svårt att hantera allt som hände, att världen förändrades i tre månader. Vi var tvungna att vara mentalt redo när allt drog i gång igen och vi lyckades. Jag saknar ord just nu, säger Leonardo Bonucci enligt Football-Italia.

Efter slutsignalen sprang den storrökande tränaren Maurizio Sarri, 61, direkt in till omklädningsrummet och unnade sig en cigg.

– Jag sprang in dit för att jag inte ville få något hällt över mig, men jag lyckades inte undvika det, säger Sarri efteråt.