Mardrömmen: Nickar bollen i eget mål

Publicerad 2022-07-09

En olycka kommer sällan ensam.

Dalkurds mittback Sigitas Olberkis stod först för en klockren nick i eget nät innan han styrde in 4–0-målet för Brommapojkarna.

– Vi faller ihop, platt, säger lagkaptenen Umit Aras i Discovery Plus.

En tung halvlek för Dalkurd blev nattsvart med tre minuter kvar till halvtid.

Sigitas Olberkis stod obevakad i eget straffområde när han skulle nicka bort ett inlägg men nickade åt helt fel håll. Den litauiske mittbacken nickade så illa att målvakten Bobby Allain inte hade någon chans att rädda bollen intill sin vänstra stolpe.

Sigitas Olberkis sjönk till marken och satte händerna för huvudet men hans mardrömshalvlek var inte över.

Styrde in nytt mål

Kort innan halvtid sköt BP-legendaren Gustav Sandberg Magnusson i ett öppet läge i straffområdet och på vägen mot mål styrde Sigitas Olberkis skottet som letade sig in till 4–0.

Innan de båda dråpliga situationerna hade Oscar Pettersson gjort sitt sjunde mål för säsongen när han tryckte in en retur. Därefter utökade Marijan Cosic till 2–0 för Brommapojkarna.

Dalkurd på kvalplats

Den andra halvleken blev lite mer skonsam för Dalkurd. Matchen slutade 5–0 till Brommapojkarna efter ett mål från Samuel Leach Holm i minut 56.

– Det är inte acceptabelt, det vi gör i första halvlek. Vi faller ihop, platt. Andra halvlek handlar om att rädda det som går att rädda. Vi vet att vi är så pass mycket bättre än det här men det räcker inte med att veta om det, vi måste visa det också, säger Dalkurds lagkapten Umit Aras i Discovery Plus.

BP smyger med bakom toppen i superettan och Dalkurd ligger på negativ kvalplats.