Utredning inledd – efter lunch hemma hos Messi

Publicerad:
Lionel Messi.
Foto: David Ramos / Getty Images Europe
Lionel Messi.

FOTBOLL

Barcelona-spelare lunchade hemma hos Lionel Messi.

Nu har La Liga inlett en utredning huruvida spelarna brutit mot coronareglerna, skriver ESPN.

Under måndagen arrangerade Lionel Messi en lunch för sina lagkamrater – med respektive – i sitt hem i Castelldefels, i utkanten av Barcelona, inför helgens viktiga ligamatch mot Atlético Madrid.

ESPN skriver att det är tillåtet att träffas i grupper om sex personer i Katalonien, men att lunchen hos Messi nu är under utredning av La Liga, då de kan ha brutit mot coronareglerna. Tillställningen ska dock ha arrangerats utomhus och vid separata bord.

– Vi känner till det och har sett bilderna. Folkhälsomyndigheten kommer göra en bedömning under de kommande dagarna och informera oss om hur vi ska gå vidare, säger Meritxell Budó, talesperson för den katalanska regeringen enligt Marca.

Tre lag slåss om titeln

I maj förra året hamnade fyra Sevilla-spelare i blåsväder då de tillsammans med ett dussin personer anordnade en sammankomst. La Liga-presidenten Javier Tebas sa då att ”åtgärder kommer vidtas”, men efter att spelarna bad om ursäkt offentligt blev det inga påföljder.

Med fyra omgångar kvar att spela toppar Atlético Madrid ligan med 76 poäng. Real Madrid är tvåa med 74 poäng, medan Barça är trea med 74 poäng.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.