Frankrike illa ute – räddades av målvaktstavla

Uppdaterad 2017-07-27 | Publicerad 2017-07-26

Camille Abily blev stor hjälte för storfavoriterna.

Frankrike var mycket illa ute i EM.

Då räddades världstrean av en rejäl tabbe från schweiziska målvakten Gaëlle Thalmann – och är vidare till slutspel.

– Det är en rejäl tavla, säger SVT:s expert Markus Johannesson.

Talmans tabbe tog Frankrike till kvartsfinal.

En mardrömssekvens i den första halvleken mellan Frankrike och Schweiz höll på att skicka ut en av fotbolls-EM:s stora guldfavoriter redan i gruppspelet.

Detta när högerbacken Eve Perisset med oschysta medel stängt svenskbekantingen Ramona Bachmann som var på väg att bryta sig igenom till ett friläge.

Domaren gav fransyskan rött kort direkt – och på den efterföljande frisparken straffades Frankrike ytterligare.

Ana-Maria Crnogorčević fick stå helt oattackerad i straffområdet och kunde snyggt nicka in 1–0 till Schweiz.

”Nej, nej, nej!”

Underläge och en spelare mindre på planen, alltså. Då bjöds Frankrike in i matchen igen.

Schweiziska Gaëlle Thalmann har imponerat mellan stolparna under EM-turneringen – fram till den 76:e minuten av den tredje gruppspelsmatchen.

Då slog Camille Abily en frispark rakt på mål och fick se den fumlas in i nätmaskorna av målvakten.

– Nej, nej, nej, Thalmann! Hon har gjort en strålande insats men det här är ingen speciell frispark. Den går rakt på mål och självklart måste hon ta den där. Självklart, säger expertkommentatorn Markus Johannesson.

Fler mål blev det inte och matchen slutade 1–1. Ett resultat som innebär att Frankrike slutar tvåa och håller Schweiz bakom sig i gruppen som överraskande vinns av Österrike.