”Seriöst, statistiken borde tala för sig själv”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Norrköpings Sead Haksabanovic utsågs till Månadens spelare. 

Vladimir Rodic – som gjorde sex mål på tre matcher – förstår ingenting. 

– Seriöst, statistiken borde tala för sig själv, säger Hammarbyanfallaren. 

Varje månad utses Månadens spelare i allsvenskan av Svensk Elitfotboll, Svenska Spel och C More. Sead Haksabanovic, Anders Christiansen och Vladimir Rodic var nominerade till utmärkelsen i september och det blev Norrköpingsspelaren som tog hem det. 

Vladimir Rodic, som gjorde sex mål på de tre sista matcherna i september, har svårt att förstå 

– Jag måste bara kommentera experterna och deras expertis till månadens spelare. AC och Sead är otroliga spelare. Men seriöst, statistiken borde tala för sig självt. Jag vet inte vem som har valt och det kommer alltid en ny månad, säger han efter derbyt mot Djurgården och fortsätter: 

– Jag vet att jag förtjänar det. Jag vill inte snacka om mig, jag pratar bara fakta. Jag har gjort sex mål på tre matcher, en av dem är mot AIK. Det borde säga något. Men de bestämde att det är någon annan och det är bara ytterligare en sak som motiverar mig.

”Det är galet”

Hammarby vann derbyt mot Djurgården med 2–1 efter att Nikola Djurdjic och Alexander Kacaniklic nätat. Efter slutsignalen sprang laget bort till ena kortsidan och firade med supportrarna på Tele2 Arena. 

– Det var väldigt kul att se att alla var där och vi njöt av ögonblicket. Jag sa till Niko (Djurdjic) i omklädningsrummet att det är så konstigt att man är så trött och pushar sig själv sista femton. Sedan när domaren blåser i visslan springer du över till supportrarna som att det vore första minuten i matchen. Det är galet, säger Rodic. 

Juryn till Månadens spelare består av samtliga lagkaptener, en representant från Svensk Elitfotboll och utvalda journalister. 

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.