Lazio straffar sig kvar i titelfajten med Juve

Publicerad 2020-06-27

Franck Riberys drömmål såg ut att krossa Lazios titeldröm.

Men säsongens 15:e straff – rekord på 2000-talet – tog Romlaget tillbaka in i guldkampen.

Sedan ordnade Luis Alberto tre viktiga poäng med sitt 2–1-mål.

Franck Ribery må vara 37 år gammal men fransmannen har fortfarande ett driv med bollen som håller högsta nivå.

Efter 12 säsonger med Bayern München flyttade mittfältaren till Florens förra sommaren och ett tvåårskontrakt med Fiorentina.

Borta mot Lazio på Roms Olympiastadion visade Ribery prov på svunna tider.

I 25:e minuten fick han bollen långt ut till vänster, dribblade sig inåt, förbi två spelare med en tvåfotsdribbling, en vickning förbi ytterligare ett par Lazioförsvarare innan han dunkade in 1–0 för gästerna vid första stolpen.

Blekt Lazio

Titeljagande Lazio fick inte till det spelmässigt och Fiorentina var närmare 2–0 när Rachid Gezzal sköt i ribban i början av andra halvlek.

Men Lazio ökade trycket – och straffade sig kvar i Scudettostriden.

En tveksamt dömd straff förvaltades av skyttekungen Ciro Immobile i 67:e minuten.

Det var Lazios 15:e straff under säsongen – fler än något annat lag lyckats få under 2000-talet i Serie A.

I 83:e minuten spelade Luis Alberto vägg med en motståndarspelare och placerade in 2–1 för Lazio.

Det innebär att Romlaget är fyra poäng bakom Juventus med tio omgångar kvar att spela.

Immobile är med 28 gjorda mål, varav 11 på straff, fem mål före Juventus Cristiano Ronaldo i kampen om skytteligatiteln.

Senast Lazio vann Serie A var säsongen 1999–2000. Då hette tränaren Sven-Göran Eriksson.