Här är bilderna som oroar Europajagande IFK Norrköping.

Skyttekungen Christoffer Nyman klev av mötet med AIK med en ljumskskada.

– Det är spelaren man sätter hoppet till, säger Dplays expert Jens Fjellström.

AIK Fotboll

IFK Norrköping började lovande hemma mot AIK. Både Sead Haksabanovic och Isak Bergmann Johannesson hade vassa lägen som räddades av Budimir Janosevic i AIK-målet.

Men avslutningen av första halvlek blev desto tyngre. Först lurade Henok Goitom bort sin markering på Sebastian Larssons hörna och kunde nicka in 1–0 till gästerna från nära håll i 26:e minuten.

Inget riktig alternativ

När klockan sedan tickat upp på 35 minuter satte sig plötsligt hela allsvenskans skyttekung Christoffer Nyman ner i gräset med en förmodad muskelbristning i ljumsktrakten.

Nyman gick rakt ut i omklädningsrummet och ersattes av Simon Thern. Om skadan är allvarlig är det ett bekymmersamt läge för Europajagande Norrköping som har sommarvärvningen Linus Hallenius skadad och nyligen sålde Pontus Almqvist till ryska Rostov.

Vände på fem minuter

– Vi får se hur vi gör, vi ska försöka hitta lite lösningar, säger Isak Bergmann Johannesson.

Och nog hittade man lösningar.

På blott fem minuter i början av andra halvlek vände IFK Norrköping till ledning efter mål av anfallsersättaren Jonathan Levi och mittbacken Henrik Castegren.

Matchen slutade 2–2 efter sen kvittering av Sebastian Larsson på straff.