Publicerad 2015-12-26

Hånades: ”Klagade han bara på de första tre ...?”

”Boxing Day” brukar vara Arsene Wengers favoritdag.

Men kanske inte nu längre.

Arsenal förlorade med 4–0 mot Southampton och efteråt hånades han av Ronald Koeman.

– Klagade han bara på de första tre målen? Konstigt...

Arsenal hade efter Leicesters 1–0-förlust mot Liverpool chansen att gå upp i serieledning i kvällsmatchen mot Southamton när klassiska fotbollsdagen ”Boxing Day” skulle rundas av.

Och på förhand fanns det förutsättningar för att det skulle bli så.

Största förlusten på över 100 år

Arsenaltränaren Arsene Wenger hade bara förlorat en av matcherna på ”Boxing Day” under sin 19 år långa tid i Arsenal, men det hjälpte dock föga den här gången.

I bortamötet med Southamton förlorade Wengers Arsenal med 4–0 – vilket är Arsenals största förlust på annandagen sedan 1910 när Arsenal förlorade med 5–0 mot Manchester United.

1–0-målet satte Cuco Martina med en riktig drömträff med yttersidan efter 20 minuters spel.

I den andra halvleken gjorde både Shane Long och Jose Fonté var sitt mål och på tilläggstid kom även Longs andra mål fram till 4–0.

Hånades av Koeman

Wenger tycker sig ha blivit rånad på chansen till att ta poäng av domaren Jon Moss.

– Jag tar inte det stora resultatet på så stort allvar. Vi hade otur med de tre första målen vad gäller domsluten. Förhoppningsvis är det vi som får de besluten med oss nästa gång, säger Arsene Wenger på presskonferensen efteråt enligt PA.

Wenger menade att första målet skulle dömts bort för offside, vid det andra skulle Arsenal ha frispark och att 3–0-målet som kom på hörna skulle ha varit inspark.

– Men det är insatsen som räknas och nu var vi inte bra nog för att vinna. Vi kan inte göra så mycket, säger fransmannen.

Uttalandena om Jon Moss insats kritiserades av Southamptons manager Ronald Koeman efteråt som hånfullt pikade fransmannen på presskonferensen.

– Klagade han (Wenger) bara på de tre första målen ...? Sa han ingenting om det fjärde? Det var ju konstigt ...

Arsenal är fortsatt två poäng bakom Leicester.

För Southampton var det första segern i ligaspel sedan 7 november.