”Vi är inte kvinnor – vi spelar fotboll”

Av: Per Bohman

Publicerad:

Emre Can är i blåsväder.

Cristiano Ronaldo blev utvisad – och lagkamraten reagerade.

– Jag hörde att han fick rött kort för att ha dragit motståndaren i håret. Men vi är inte kvinnor, vi spelar fotboll, sa Can som nu bett om ursäkt för sin sexistiska kommentar.

Cristiano Ronaldo blev utvisad efter en halvtimme när Juventus mötte Valencia i Champions League. Straffområdesdomaren såg hur portugisen drog motståndaren Jeison Murillo i håret (!) vilket renderade i ett rött kort. Lagkamraten Emre Can reagerade med bestörtning på domslutet.

– Ska det där vara ett rött kort!?

”Vi är inte kvinnor”

Därefter påbörjade Can ett resonemang som många betraktade som sexistiskt.

– Jag hörde att han fick rött kort för att han dragit motståndaren i håret. Men vi är inte kvinnor, vi spelar fotboll. Om det där är ett rött kort kan vad som helst vara ett rött kort.

Ber om ursäkt

Efter att flera kvinnliga supportergrupper kritiserat Can uttalande gick tysken ut och förtydligade vad han menat på Twitter.

”Mina kommentarer verkar ha skapat lite oreda. Jag vill säga att mina kommentarer inte var menade att nedvärdera kvinnor, damfotboll eller jämlikhet i någon form. Alla som känner mig vet att jag har den största respekten för kvinnor, jämlikhet och respekt”, skriver han och fortsätter:

”Jag ber uppriktigt om ursäkt för om någon av kommentarerna sårat någon människa”.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.