Rosenberg öppnar för en säsong till

Malmö FF vann toppmötet mot Hammarby

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:

MALMÖ. Matchvinnare och bäst på planen. Då sjöng Malmöfansen om att Markus Rosenberg måste skriva på för en fortsättning i MFF.

– Bara positivt att de inte vill ha ut en. Jag njuter, säger Mackan.

Som öppnar för en fortsättning nästa år.

Fast beslutet dröjer ett tag till.

– Förhoppningsvis inte så länge, men det är hela tiden bollar fram och tillbaka om det är rätt eller fel. Det kommer aldrig att bli en så här dag då man vaknar upp och tänker ”okej, jag ska sluta” eller ”jag ska fortsätta”.

– Med såna stora beslut i livet kommer man aldrig veta vad som är rätt eller fel. Självklart att jag är i en situation där det inte är en självklarhet, säger Markus.

Han fyllde 36 i september men är fortfarande en av allsvenskans absolut bästa spelare.

– Tanken med säsongen har hela tiden varit att den skulle vara den sista. Jag har väntat i perioder för att se hur kroppen känns och även huvudet. Det har känts bättre än jag hoppats på.

Två poäng efter Bajen

Man skulle kunna tro att avancemang i Europa League skulle kunna bli en motivation att fortsätta men på frågan om hur det skulle inverka svara Rosenberg:

– Ingenting. Om jag skulle fortsätta är det ett helt år. Det ska känns bra under en hel försäsong. Det ska kännas bra under en säsong med förhoppningsvis lika många matcher, 45-50 stycken, som i år.

Efter segern ligger MFF två poäng efter Hammarby och Norrköping (som kan rycka ifrån till fem poängs försprång)

– Jag har inte kollat tabellen på länge. Vet bara att det är långt uppåt. Det gäller att vinna matcherna. Det blir kniven mot strupen i de sista fyra matcherna. Som det varit länge.

I matchens 22 minut avbröts spelet för en en minut lång applåd som hyllning till Labinot Harbuzi, jättetalangen som så tragiskt avled bara 32 år ung.

”Man fick energi av den minuten”

Direkt efter hyllningen var Rosenberg nära att styra in ett mål på volley.

– Man fick energi av den minuten. Klacken hade suttit fint. Det var en fin hyllning. En fin minut.

Harbuzi spelade i tröja 23 som nu Marcus Antonsson bär. Antonsson som kvitterade till 1–1 och sen spelade fram Rosenberg till matchvinnande 2–1.

– Jag har sett att han spelade i samma nummer som jag så det kändes extra bra att jag fick bidra just i dag med ett mål och en assist, säger Marcus Antonsson.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.