Tunga byten räddade segern för Varberg

Publicerad 2021-08-16

Det såg länge ut att bli oavgjort i Varberg.

Men tunga byten räddade poäng för hemmalaget.

– Det var jätteskönt. Vi kände att vi hade matchen och fick energi med bytena, säger Robin Simovic som nickade in 1-0.

Varbergs Bois tog emot Örebro SK för ett möte mellan två lag i behov av poäng.

Hemmalaget låg inför matchen en placering och två poäng före i tabellen.

Det såg länge ut att sluta med samma inbördes resultatförhållanden, 0–0 höll sig till den 89:e minuten, men sen avgjorde Varberg.

För efter ett visst övertag för Örebro i första halvlek – med skickliga talangen Dennis Collanders utmanande aktioner – skapade Varberg med sina byten ett tryck i offensivt straffområde i andra halvlek. Inte minst via den stora, starka anfallaren Robin Simovic som kunde förvalta inläggen.

– Vi fick in lite tyngd, säger han till Discovery.

Drar ifrån ÖSK i tabellen

I den 61:a minuten levererade Varbergs Tashreeq Matthews ett skott som ÖSK:s målvakt Bobby Allain fick vissa problem med och i den 70:e minuten smet just inhopparen Robin Simovics skott strax utanför.

ÖSK svarade upp på det ökade trycket. Inhopparen Jake Larsson fick två fina chanser där läget i den 74:e minuten var riktigt vasst, men avslutet gick aldrig på mål.

I den 89:e minuten slog Jean Carlos De Brito en frispark från vänster kant. Robin Simovic höll sig framme och gav Varberg ledningen, i stort sett sittandes nickade han in segermålet.

Matthews hade chansen att punktera matchen några minuter senare, men lyckades inte sätta sitt friläge.

Varberg klarade dock att hålla resultatet och kunde dra ifrån ÖSK i tabellen.