”Sjukaste jag sett på länge”

Norrmannen hjälte i galna matchen

Publicerad 2020-12-02

Hoppet lever för RB Leipzig.

Emil Forsbergs gäng vann den fullkomligt galna matchen mot Istanbul Basaksehir med 4–3.

– Det här är det sjukaste jag varit med om på länge, säger kommentatorn Claes Andersson i Viaplay.

Basaksehirs 25-årige mittfältare Irfan Kahveci gjorde ett hattrick i matchen, men det hjälpte föga då Emil Forsbergs gäng gjorde fyra (!) mål.

Svensken var delaktig i RB Leipzigs 2–0-mål i den 43:e minuten då han spelade fram Nordi Mukiele. Kort efteråt reducerade nyss nämnde Kahveci med sitt första för kvällen.

Och det skulle alltså bli mer.

Sent segermål

Efter Dani Olmos 3–1-mål till RB Leipzig i den 66:e minuten klev Kahveci snabbt fram med två nya mål och såg där och då ut att bli stor matchhjälte.

Men icke.

För i den andra tilläggsminuten placerade norske Alexander Sörloth in slutresultatet 4–3 med vad som var hans allra första mål i RB Leipzig-tröjan.

Segern gör att den tyska klubben kliver upp på nio inspelade poäng. Det är samma antal poäng som PSG och Manchester United har. RB Leipzig ligger just nu på tredje plats i kraft av sämre målskillnad i inbördes möten. Ett stort drama väntar alltså i den sjätte och sista spelomgången.