Häcken vidare i svenska cupen – IFK Norrköping utslaget

Publicerad 2021-03-13

Målrikt, chansrikt, högoktanigt.

Och till slut ett gästande BK Häcken som fick sista ordet på östgötsk mark.

Norska Häckennyförvärvet Tobias Heintz blev kvartsfinalshjälte för Hisingenlaget i 2–3-segern borta mot IFK Norrköping.

Efter att lottningen gjorts så stod det klart att både IFK Norrköping och BK Häcken dragits mot tuffast möjliga motstånd i svenska cupens kvartsfinaler.

Med det i åtanke var det två lag med en hel del respekt för motståndets offensiva kvaliteter som ställdes mot varandra på Platinumcars arena under lördagen.

Offensiva kvaliteter fick vi också se.

Efter en målchansmässigt högoktanig första halvlek så stod det 2–2 på resultattavlan efter första 45 minuterna.

– Norrköping är förvånansvärt bra. Men de har respekt för oss känns det som, säger Häckenanfallaren och 1–1-skytten Alexander Jeremejeff till C More i pausen.

Heintz hjälte

– Vi kommer till våra chanser och förhoppningsvis ska vi göra ett till. Vi måste sätta våra chanser. För de (Häcken) kommer skapa mycket också, säger Sead Haksabanovic, IFK Norrköpings 2–1-nickare, till C More i pausen.

Och visst skulle det skapas chanser även i halvlek två – även om det bara var en av chanserna som utmynnade i ett mål.

Ett matchavgörande sådant.

Norske Tobias Heintz, ny i Häcken från Sarpsborg inför denna säsong, prickade rätt för Häcken i inledningen av andra halvlek – vilket räckte för att skicka BK Häcken vidare till semifinal i cupen.