Chelsea nollade Liverpool på Anfield

Klopp backar efter Salah-kontroversen

Uppdaterad 2021-03-05 | Publicerad 2021-03-04

Thomas Tuchel har gått i Jürgen Klopps fotspår och tränat både Mainz och Dortmund efter att Klopp gjort succé i de båda klubbarna.

Ikväll möttes de för första gången som tränare i Premier League. Och det var Tuchel som drog det längsta strået när Chelsea besegrade Liverpool med 1–0.

De tyska tränarna har möts vid flera tillfällen i Champions League. De flesta gångerna har Klopp gått vinnande ur matcherna. Tuchel har bara lyckats besegra Klopp två gånger på 16 försök. Men ikväll bättrade Tuchel på den inbördes statistiken.

Inledningsvis var det Chelsea för hela slanten. Ett Chelsea som gång på gång hotade ett högt stående Liverpoolförsvar med bollar mot en djupledsspringande Timo Werner. Tysken skulle få många chanser i den första halvleken. Kanske borde han gjort 1–0 redan efter 15 minuter när han missade ett kanonläge i straffområdet. Men anfallaren fick ingen träff på bollen när han var helt fri med Alisson i Liverpoolmålet.

– Han måste göra mål där. Man kan inte hitta någon annan ursäkt eller bortförklaring. Han har tillräckligt med tid. Han ska vara tillräckligt skicklig för att göra 1–0 för Chelsea i det där läget, säger Bojan Djordjic i Viaplay.

VAR-bortdömt Chelsea-mål

Drygt tio minuter senare såg det ut som att Chelseas alla djupledsbollar skulle ge utdelning.

Chelseamittfältaren Jorginho slog en perfekt boll till den ständigt djupledsgående Timo Werner. Alisson kom ut otajmat på en bollen som Timo Werner petade förbi målvakten och sen rullade in i mål. Men tyskens arm bedömdes som offside när passningen slogs och målet dömdes bort.

Chelsea skulle dock göra ett ledningsmål innan den första halvleken var slut.

Klopps chockdrag: Salah ut

Med fyra minuter kvar av den första halvleken vek formstarke Mason Mount in i straffområdet från vänster och skapade lite yta mellan sig och försvarande Fabinho. Engelsmannen skruvade sen in bollen vid den bortre stolpen, utom räckhåll för Liverpoolmålvakten. Målet var engelsmannens tredje mål på de fem senaste matcherna.

Liverpool hade svårt att skapa lägen matchen igenom och inte blev det bättre när Klopp valde att plocka av superstjärnan Mohamed Salah redan i den 62:a minuten till förmån för Alex Oxlade-Chamberlain. Salah var märkbart besviken och skakade på huvudet när han gick av planen. Egyptiern visade sitt missnöje flera minuter senare när kamerorna zoomade in en Salah som fortfarande skakade på huvudet på bänken.

Mo Salah visade sitt tydliga missnöje när han byttes ut med timmen spelad.

Pudlar efter Salah-bytet

Efter matchen erkände Liverpooltränaren Jürgen Klopp att beslutet att byta ut Salah kan ha varit fel.

– Jag ville ha in fräscha ben. Han har spelat många matcher. Men visst, du har rätt (reportern), jag skulle kunnat plocka ut någon annan, Sadio (Mané), Bobby (Firmino), det är väldigt klart. Men idag såg det ut som att Mo (Salah) led mest på plan.

Förlusten var Liverpools femte raka på hemmaplan och de har bara gjort ett mål på de matcherna (mot City). Liverpool är nu på sjunde plats, och kan bli omsprungna av både Tottenham och Aston Villa som har spelat färre matcher.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Tomas Tuchel vann mot läromästaren Klopp.