Dubbla målvaktstavlor när Eskilstuna gick till final

Publicerad 2021-04-03

Eskilstuna är vidare till final i svenska cupen efter 4–2 mot Umeå IK.

Två av Eskilstunas mål kom efter målvaktstavlor av Umeås målvakt Agnes Granberg.

– Vi sätter oss i skiten vid 2–3, säger matchens lirare, Felicia Rogic.

I den 25:e minuten öppnade Loreta Kullashi målskyttet efter en målvaktsblunder av Umeå-målvakten Agnes Granberg. När Eskilstuna slog en boll upp mot en djupledsspringande Felicia Rogic, lämnade Granberg sitt mål för att möta bollen. Men hon missbedömde situationen och Rogic kunde enkelt peta bollen förbi målvakten innan hon spelade fram till Kullashi i straffområdet. Kullashi som efter en snygg snurrfint kunde lägga in bollen i en tom målbur.

Umeå, som åkte ur damallsvenskan förra säsongen, skulle dock kvittera i den första halvleken genom Rose Herreros som nickade in 1–1 på en hörna.

Men i den 52:a minuten kom nästa tveksamma ingripande av Granberg. Eskilstunas Kaisa Collin slog in en boll, från knappt någon vinkel alls, mot straffområdet och trots den dåliga vinkeln, lyckades Collin läckert hitta nätet. Granberg missbedömde bollbanan och bollen svävade in över målvaktens huvud innan den gick i mål.

Felicia Rogic gjorde sedan 1–3 på straff. En straff som Granberg var mycket nära att rädda, men straffen var hårt slagen och gick i mål via målvaktens fingrar.

I slutminuterna reducerade Umeå till 2–3, men Eskilstuna stängde matchen kort därefter när Fanny Andersson, framspelad av Rogic, fastställde slutresultatet, 2–4 till Eskilstuna som nu är vidare till final i Svenska Cupen. Matchens lirare var Felicia Rogic som stod för ett mål och två assist.

– Det satt ganska hårt inne. Vi är nöjda med vinst. Så fort vi hotar dem i djupled mot en ganska hög backlinje får jag ut mycket. I dag kunde jag göra två assist, så det är bra. Men vi sätter oss i skiten vid 2-3, säger Felicia Rogic i Sportkanalen efter matchen.

I finalen väntar nu vinnaren i matchen mellan Häcken och Rosengård. Men någon drömmotståndare har inte Eskilstuna.

– Det spelar inte så stor roll. Vi har mött båda i träningsmatcher under våren, så vad som helst.

Matchen mellan Häcken och Rosengård spelas imorgon, söndag 15.30.