”Han är en av de jag umgicks med mest”

Pontus Janssons lagkamrat Samuel Saiz indragen i matchfixningshärvan

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Nyheten att flera spanska spelare gripits av polis misstänka för matchfixning slog ner som en bomb i fotbollsvärlden.

För landslaget Pontus Jansson tog nyheten också nära då hans vän från Leeds Samuel Saiz först pekades ut som en av de gripna.

– Det är så klart tragiskt om det stämmer, säger Jansson.

Den före detta Real Madrid-försvararen Raul Bravo pekas ut som ledare för den sammansättning spanska spelare och ledare som misstänks ha organiserat matcher i landets två högsta fotbollsligor. Bravo greps i början av veckan av spansk polis samtidigt som även Borja Fernández (Real Valladolid), Carlos Aranda (förre detta spelare) och Ínigo López Montana (Deportiva la Coruna) då uppgavs ha gripits.

Till en början påstods att även Samuel Saiz var omhändertagen av polis men det korrigerades senare till att 28-åringen, som under våren var utlånad från engelska Leeds till spanska Getafe, i ett första skede bara förhörts.

”Hade precis stuckit hem”

En som följt utvecklingen är Pontus Jansson, till vardags lagkamrat med Saiz i Leeds.

– Jag hade precis stuckit hem när det hände. Samuel är en del av den gruppen jag umgicks mycket med i Leeds som pratade spanska och italienska, säger Jansson som ännu inte vet vad han ska tro:

– Det är så klart tragiskt om det stämmer men jag har inte pratat med honom själv så jag vet inte.

Jansson lämnade Leeds redan dagen efter den avslutande ligaomgången och säger att han därför inte heller diskuterat nyheten med de andra medspelarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE